Je koffie gemaakt met verse koffiebonen

08/01/2022
|
93
meest verse koffiebonen

Wanneer je vaak koffie drinkt dan ben je het er waarschijnlijk mee eens dat koffie van echte koffiebonen de allerlekkerste koffie is. Deze koffie is namelijk altijd gemaakt van de meest verse koffiebonen die er zijn. Heb je dit nog nooit geprobeerd? Dan moet je dat zeker eens doen want daarna zal je waarschijnlijk nooit meer anders willen. De smaak is puur en zuiver, precies zoals een goede koffie hoort te zijn. De meest verse koffiebonen in je kopje koffie zijn vaak ook bijzonder eerlijk. Ze worden vaak rechtstreeks van de boer gekocht en vervolgens worden verwerkt. Er is hierbij respect voor de mens en het milieu. Deze zaken worden nog te vaak over het hoofd gezien.

Herkomst

De meest verse koffiebonen kunnen verschillende landen van herkomst hebben. De ongebrande koffiebonen worden in ieder geval altijd bij de boer gekocht, rechtstreeks. De koffiebonen die het meest verkocht worden op het moment zijn de koffiebonen van Colombia. Dit is de La Luisa koffieboon. Het is een van de meest verse koffiebonen en ook nog eens een van de meest favorieten van velen. Deze boon is ontzettend geschikt voor cappuccino, cortado, espresso, koffie, latte macchiato of een ristretto.

Gerelateerd nieuws  Tips voor stressvermindering die écht werken

 

Bewaren

Je wil natuurlijk dat de koffiebonen wel de meest verse koffiebonen blijven. Je moet ze daarom goed bewaren. De grootste vijanden van koffie zijn warmte, vocht, lucht, licht en erg sterke geuren. Je kunt de koffie dus het beste bewaren op een koele, donkere en droge plaats. Let op: bewaar je koffie vooral niet in de koelkast. De condens van de koelkast tast de bonen aan en daarmee de smaak en de aroma van de koffie. Dat wil je absoluut niet. Voor de versheid kun je de bonen daarnaast ook nog eens het beste bewaren in een luchtdichte verpakking. Let erop dat deze helemaal schoon is. Fun fact: zolang de koffie nog helemaal niet geopend is dan is de verpakking waarin je de koffie hebt gekocht voldoende.

Soorten

Zoals net al gezegd hebben de koffiebonen verschillende herkomsten. Het is daarom misschien wel leuk om te weten welke koffiebonen het meest verkocht worden. De meest verse koffiebonen die op nummer een staan zijn de La Luisa koffiebonen uit Colombia die we net al bespraken. Op twee staat de Santa Elena uit Costa Rica. Op drie staat de La Candelaria uit Guatemala.

meest verse koffiebonen

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

|
Gezondheid

De gezondheidsvoordelen van een biologisch matras

|
Algemeen, Gezondheid

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

|
Gezondheid, Ontspanning

Sneller spiergroei? Bekijk deze blog!

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!