Jouw online adres is je domein

13/08/2020
|
144

Ben jij bezig om te leren hoe je websites in elkaar moet zetten, dan kom je de term domein vast en zeker regelmatig tegen. Eigenlijk is een domein niets anders dan een benaming om jouw online locatie vast te stellen. Je kunt het vergelijken met je woonadres, maar dan online. Als het domein je huis is, dan is de domeinnaam de straat. Als je denkt aan de grootste bedrijven ter wereld, dan hebben deze vaak een eenvoudige domeinnaam. Zo kunnen ze makkelijk gevonden worden. Een korte, duidelijke domeinnaam blijft bij bezoekers veel langer hangen dan een domeinnaam die erg lang en moeilijk is. Bol.com is hier een goed voorbeeld van.

domeinnaam checken

Kies een domein

Wanneer je jouw aller eerste website wilt gaan maken, dan moet je als eerste een domein registreren. Maak je de website in opdracht van een bestaande klant, dan is de kans erg groot dat er al een relevant domein bestaat. Maak je een compleet nieuwe website, dan moet je deze nog eerst even verzinnen. Let er wel op dat de naam die jij wilt misschien bezet is. Het is namelijk zo dat er dagelijks duizenden websites online komen waarvan een groot deel een nieuwe domeinnaam claimt. Heb jij een goeie in je hoofd, dan kun je deze domeinnaam checken. Dit doe je online. Er zijn verschillende websites die het erg makkelijk voor je maken om te controleren of  jouw domeinnaam nog niet bezit is. Je hoeft alleen maar even de naam door een tool te gooien en je krijgt antwoord. Een domeinnaam checken is negen van de tien keer geheel gratis.

Gerelateerd nieuws  5 redenen waarom jij je motorrijbewijs moet halen

Ook een merk

Je domeinnaam is meer dan een online adresje, het is ook een deel van je merk. Vaak is het zo dat bedrijven van hun domeinnaam ook het vaakst gebruikte e-mailadres. Het bepaald ook voor een groot deel je imago en laat het nou net zo zijn dat bedrijven hier veel waarde aan hechten. Dit is in de toekomst ook goed voor jezelf. De professionele uitstraling zorgt er voor dat je in de toekomst makkelijker contacten legt met eventuele klanten.

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

De toekomst van online marketing

|
Diensten

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

|
Diensten

Wat moet je doen voordat je product de markt op gaat?

|
Diensten

Welke soorten advocaten zijn er?

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!