Kapotte telefoons inzamelen

14/11/2019
|
62
telefoon

Tegenwoordig worden oude of kapotte telefoons ingezameld voor goede doelen. Deze doelen zijn namelijk KNGF Geleidehond en het milieu. Naast telefoons kunt u ook cartridges inleveren. Voor elke telefoon of cartridge die wordt ingezameld krijgen de goede doelen een vergoeding van Eeko.  Eeko is het bedrijf dat de kapotte telefoons of cartridges verzameld en laat recyclen. Ze zamelen cartridges omdat er fossiele brandstof inzit. Als deze in jet milieu terecht komt duurt het honderden jaren voordat deze is afgebroken. En in mobiele telefoons zit het stofje coltan, dit wordt bij het regenwoud in Kongo uit de grond gehaald. Doordat de vraag stijgt moeten er meer wegen worden gemaakt in het regenwoud. Dit gaat ten kosten van het leef gebied van de dieren in het regenwoud. In dit regenwoud leven onder andere laagland gorilla’s. De laagland gorilla’s zijn de laatste tijd al er uitgedund en dit blijft alleen maar zo door gaan als er meer vraag komt naar de grond stoffen en zo ook steeds meer regenwoud verdwijnt.

 

Telefoons tegenwoordig

Tegenwoordig worden telefoons steeds vaker van glas gemaakt, dit zorgt voor een luxe uitstraling, maar kan er ook voor zorgen dat telefoons sneller kapot gaan als je er ergens mee tegen aan stoot of als je hem per ongeluk laat vallen. Er zijn wel genoeg oplossingen om te proberen het probleem dat de telefoon sneller kapot gaat te voorkomen. Dit kun je proberen te voorkomen door een telefoonhoesje aan te schaffen, een bumper aan te schaffen of een screen protector op je scherm te plakken. Je hebt ook screen protectors van glas deze zorg ervoor dat als eerst de protector kapot gaat en niet je telefoon scherm. Daarnaast zie je ook vaak dat oudere mensen een telefoon veel langer hebben dan de gemiddelde jongeren. Je ziet bij iedere oudere bijna hetzelfde, namelijk een klap hoesje. Dit is voor de jeugd natuurlijk niet cool genoeg maar het werkt wel echt.

Gerelateerd nieuws  Ondernemen maar niet alles zelf doen

telefoon

Wil jezelf helpen?

Ben zo zuinig mogelijk op je telefoon en lever je telefoon gewoon in als hij het niet meer doet of al heel oud is. Daarnaast kan je ook jezelf helpen door te investeren in een goed telefoon hoesje zodat jij langer met je telefoon doet!

Lees ook Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten

5 manieren waarop je noppenfolie kunt gebruiken

|
Diensten

De impact van thuiswerken

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!