Moestuintips

09/05/2022
|
164
moestuin voeding

Als jij je eigen moestuin gaat aanleggen zal je vast wel tegen een aantal vragen aanlopen. Moestuinieren is iets waar de nodige kennis bij komt kijken en je zult altijd blijven bij leren. Dat gezegd hebbende zijn er zeker een aantal tips waar je mee kunt beginnen.

Combinatieteelt

In het moestuinseizoen kan het zijn dat je last krijgt van een plaag zoals bladluis, sprinkhanen, rupsen of slakken. Om dit soort plagen tegen te gaan kan je ervoor kiezen om te werken met combinatieteelt. Iedere plant heeft goede en slechte buren. Als een plant goede buren heeft dan zullen ze elkaar versterken en plagen afhouden. Een slechte buur zal elkaar verslechteren.

Een bekende combinatie zijn de 3 gezusters. Mais, boon en pompoen. De boon groeit langs de mais omhoog en de boon zorgt voor goede stoffen in de bodem zodat de pompoen kan gedijen.

Afrikaantjes zijn ook een goede toevoeging aan de moestuin of de omheining. Deze bloemen trekken namelijk veel nuttige insecten zoals aaltjes en vlinders aan, deze insecten helpen je de plagen te beheersen.

moestuinvoeding

Moestuinvoeding

Om je bodem een handje te helpen is het verstandig om moestuinvoeding aan te schaffen. Zo verzeker jij jezelf van een voedingsrijke bodem en zullen je groente alle benodigde voedingsstoffen kunnen binnenkrijgen. Hoe vaak gebruikt je moestuinvoeding? Dat kan je op de verpakking lezen.

Gerelateerd nieuws  Samen met een daktent ben je klaar voor de roadtrip van je leven

Mulch

Mulch is een mengsel van vochtige bladeren en ander organisch materiaal zoals houtsnippers etc. Dit is goed in de moestuin om verschillende redenen:

  • Verbeterd je bodemleven
  • Houdt slakken op afstand, ze gaan niet graag over mulch heen
  • Zorgt dat de aarde langer vochtig blijft
  • Vertraagd onkruid

Een van de grootste taken in de moestuin is onkruid wieden. Verzamel dus de oude bladeren en ander tuinafval op een hoop vanaf de herfst, in de zomer kun je dit fijn aan de moestuin toevoegen en jezelf een heleboel werk besparen. Mulch is ook ideaal om hoge potten of bakken mee op te vullen, dit bespaart een heleboel dure potgrond. Voeg eerst een flinke laag mulch toe, afhankelijk van grootte de bak. Vul dan de resterende 30 cm op met potgrond en moestuinvoeding.

Recent

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

De juiste reclame voor meer conversie

12/06/2024

Géén goede marketing: anti-marketing

07/06/2024

Tips om alcoholgebruik te verminderen

06/06/2024

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

05/06/2024

Meer in deze categorie

Jezelf herontdekken: een aantal tips

|
Ontspanning

Een weekendje Maastricht in de zomer!

|
Ontspanning

Ontdek de veelzijdigheid van Maastricht

|
Ontspanning

Voetbaltechniek zelf trainen? Lees deze tips

|
Ontspanning
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!