Tips voor meer vlinders in de tuin 

25/10/2021
|
356
vogelvoer-kopen

Meer rust? Misschien wil je wel wat minder gezinsdrukte. Vlinders zijn een rustpunt. Je hebt vast al wel gehoord over de vlinderstruik. Bekend met de witte of paarse bloemen, maar er is ook een roze variant. Wat maakt deze plant zo aantrekkelijk voor vlinders? Welke planten trekken nog meer vlinders aan? Dat lees je hier. 

Vlinderstruik 

Waarom vinden vlinders de vlinderstruik zo onweerstaanbaar? Koolwitjes, de dagpauwoog, de citroenvlinder: allemaal weten ze heel makkelijk deze mooi struik te vinden. De vlinderstruik is er speciaal voor vlinders. De bloemen van de vlinderstruik hebben een lange smalle bloembuis. Daar kunnen alleen insecten met een lange tong dus bij de nectar. Een vlinder kan hier goed bij. Al met al is de vlinderstruik een hele belangrijke struik. Het is ook niet voor niets dat je op foto's van vlinders vaak zit dat de vlinder op een vlinderstruik zit te genieten.  

kopen-vogelvoer

Andere planten 

Naast de vlinderstruik zijn er nog andere planten waar de vlinder gek op is. Zo is de vlinder ook gek op lavendel. Dat ruikt natuurlijk ook nog eens lekker in de tuin. Verder houden ze van winterheide en ook van Judaspenning. Judaspenning is het plantje met paarse bloemen dat je in borders in de tuin ziet. Het is een tweejarige plant. Verder heb je ook nog IJzerhard. IJzerhard is eenjarige plant die wel een meter hoog kan worden. De bloemetjes van deze plant zijn een beetje rozig. 

Gerelateerd nieuws  Hoe kies je de beste skistokken voor je?

Nog meer planten? Jazeker. Ook onze gewone klimop is aantrekkelijk voor vlinders. Verder werkt Koninginnenkruid, herfstaster en hemelsleutel goed voor vlinders. Al met al heb je zo een mooi pallet aan planten, waardoor je veel vlinders in de tuin krijgt. 

Vogelvoer kopen 

Tip! Wil je meer dan alleen vlinders? Wil je bijvoorbeeld ook leuke vogeltjes in jouw tuin? Ga dan vogelvoer kopen. Vogelvoer kopen, kan je het beste doen in een speciaalzaak. Zo ga je goed vogelvoer kopen, waar de vogeltjes ook enorm blij van worden.  

Ook kun je nog voor planten kiezen die insecten trekt. Zo help je op een mooie manier de natuur te overleven. Fijn voor jou om ervan te genieten, fijn voor de natuur om te leven.  

Recent

Voordelen en nadelen van een WooCommerce webshop

14/02/2024

Hoe maak je optimaal gebruik van je zonnepanelen?

13/02/2024

Welke soorten advocaten zijn er?

27/01/2024

Boho-chic design: wereldse invloeden in huis halen

23/01/2024

Wat maakt een dakspecialist anders dan een algemene aannemer

23/01/2024

Meer in deze categorie

Hoe maak je optimaal gebruik van je zonnepanelen?

|
Wonen

Boho-chic design: wereldse invloeden in huis halen

|
Wonen

Hoe kies je de beste skistokken voor je?

|
Ontspanning

Breng nieuw leven in je tuin

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!