Tips voor meer vlinders in de tuin 

25/10/2021
|
494
vogelvoer-kopen

Meer rust? Misschien wil je wel wat minder gezinsdrukte. Vlinders zijn een rustpunt. Je hebt vast al wel gehoord over de vlinderstruik. Bekend met de witte of paarse bloemen, maar er is ook een roze variant. Wat maakt deze plant zo aantrekkelijk voor vlinders? Welke planten trekken nog meer vlinders aan? Dat lees je hier. 

Vlinderstruik 

Waarom vinden vlinders de vlinderstruik zo onweerstaanbaar? Koolwitjes, de dagpauwoog, de citroenvlinder: allemaal weten ze heel makkelijk deze mooi struik te vinden. De vlinderstruik is er speciaal voor vlinders. De bloemen van de vlinderstruik hebben een lange smalle bloembuis. Daar kunnen alleen insecten met een lange tong dus bij de nectar. Een vlinder kan hier goed bij. Al met al is de vlinderstruik een hele belangrijke struik. Het is ook niet voor niets dat je op foto's van vlinders vaak zit dat de vlinder op een vlinderstruik zit te genieten.  

kopen-vogelvoer

Andere planten 

Naast de vlinderstruik zijn er nog andere planten waar de vlinder gek op is. Zo is de vlinder ook gek op lavendel. Dat ruikt natuurlijk ook nog eens lekker in de tuin. Verder houden ze van winterheide en ook van Judaspenning. Judaspenning is het plantje met paarse bloemen dat je in borders in de tuin ziet. Het is een tweejarige plant. Verder heb je ook nog IJzerhard. IJzerhard is eenjarige plant die wel een meter hoog kan worden. De bloemetjes van deze plant zijn een beetje rozig. 

Gerelateerd nieuws  Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

Nog meer planten? Jazeker. Ook onze gewone klimop is aantrekkelijk voor vlinders. Verder werkt Koninginnenkruid, herfstaster en hemelsleutel goed voor vlinders. Al met al heb je zo een mooi pallet aan planten, waardoor je veel vlinders in de tuin krijgt. 

Vogelvoer kopen 

Tip! Wil je meer dan alleen vlinders? Wil je bijvoorbeeld ook leuke vogeltjes in jouw tuin? Ga dan vogelvoer kopen. Vogelvoer kopen, kan je het beste doen in een speciaalzaak. Zo ga je goed vogelvoer kopen, waar de vogeltjes ook enorm blij van worden.  

Ook kun je nog voor planten kiezen die insecten trekt. Zo help je op een mooie manier de natuur te overleven. Fijn voor jou om ervan te genieten, fijn voor de natuur om te leven.  

Recent

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

De juiste reclame voor meer conversie

12/06/2024

Géén goede marketing: anti-marketing

07/06/2024

Tips om alcoholgebruik te verminderen

06/06/2024

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

05/06/2024

Meer in deze categorie

Jezelf herontdekken: een aantal tips

|
Ontspanning

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

|
Financieel, Wonen

Een weekendje Maastricht in de zomer!

|
Ontspanning

Ontdek de veelzijdigheid van Maastricht

|
Ontspanning
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!