Niet iedereen is blij met de warmte

28/06/2020
|
159
mobiele koeling

De aarde warmt op een steeds meer landen die ver van de evenaar liggen worden steeds warmer. Dat geldt ook voor ons kleine landje. Vooral de laatste jaren zie je steeds vaker dat er hittegolven voorkomen in ons land. Afgelopen zomer is het wel 38 graden geweest. Dit zijn temperaturen die je niet perse met Nederland zou koppelen, maar het gebeurd toch. Natuurlijk is een beetje zon fijn. Voor de rest van het jaar is het nogal koud hier dus wie klaagt er nu om? Nou, niet iedereen is een fan van deze hitte. Omdat wij geen extreme warmtes zijn gewend zijn de meeste huizen en gebouwen niet voorzien van goede aircosystemen. Dit zorgt ervoor dat fitnesscentra, horecagelegenheden en andere openbare plekken erg warm kunnen worden. Ook in huizen met meerdere verdiepingen kan het aardig benauwd worden.

 

Drink veel, houd ramen dicht en douche koud

Water, water en nog eens water. Het beste is om tijdens deze periodes meer water binnen te krijgen dan gemiddeld. Normaal is dit 2 liter, maar maak er nu 3 van. Water zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft en niet uitdroogt. De volgende tip is het niet en wel openzetten van deuren. Tijdens de warme periodes zijn temperaturen van boven de 30 graden vrij normaal. Houdt overdag deuren en ramen zoveel mogelijk gesloten. S’ avonds, als het koeler is, kun je deze weer openzetten.
Een andere manier om afgekoeld te blijven is het nemen van een koude douche. Je bent waarschijnlijk gewend om redelijk warm te douche. Probeer tijdens deze hitte juist het tegenovergestelde te doen

Gerelateerd nieuws  Wat maakt een slaapmasker zo goed?

 

Maak gebruik van een adiabatische koeling

Wanneer openbare ruimtes geen airco hebben, worden ze al snel erg benauwd. Het is echter niet onmogelijk om alles weer op een aangename temperatuur te krijgen. Een adiabatische koeling kan de oplossing zijn voor jou. Deze mobiele koeling zuigt de warme lucht als het ware op, waarna het langs een koelmembraan wordt geleid. Op deze manier word warme lucht omgezet in koude, frisse lucht. Deze koelers zijn er op gemaakt om grote ruimtes als sportscholen, tenten, lokalen en kantoorruimtes koel te houden.

 

mobiele koeling

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!