Ondernemen maar niet alles zelf doen

25/10/2021
|
54
accountant maastricht

Met een eigen bedrijf in Maastricht komt er veel op je af. Naast je kernactiviteiten moeten er allerlei randzaken geregeld worden, zoals administratie en facturen. Soms is het slim om dit uit te besteden. Maar welke zaken kan je nu beter zelf doen en wat beter uitbesteden? Hieronder een overzicht.

Projectmanagement

Het beheren van lopende projecten is een flinke klus. Wel is het enorm belangrijk om een plan van aanpak te hebben en deadlines te halen. Als je net een bedrijf hebt gestart, is het aannemen of inhuren van een projectmanager nog niet nodig. Met projectmanagementsoftware kom je zelf al een heel eind. Hierin houd je gemakkelijk overzicht en plan je werkzaamheden in. Wanneer je een groter bedrijf hebt, kan het handig zijn een projectmanager in dienst te nemen. Dit scheelt je zelf veel tijd. En die tijd kan je weer aan andere dingen besteden.

Urenregistratie

Het is belangrijk dat je je gewerkte uren goed bijhoudt voor de Belastingdienst. Deze gegevens moet je elk jaar doorgeven. Bovendien krijg je door het bijhouden van gewerkte uren meer inzicht in hoeveel tijd je aan welke klant besteed. Op die manier kan je je facturen goed onderbouwen. Door het analyseren van de urenregistratie krijg je ook inzicht in waar tijdswinst te behalen valt. Je ziet namelijk precies waar je te veel tijd aan kwijt bent. Hier kan je direct actie op ondernemen. Het bijhouden van uren is dus iets dat je gemakkelijk zelf kunt doen. Ook hiervoor zijn diverse tools beschikbaar die het je gemakkelijker maken.

Gerelateerd nieuws  Werk tijdens corona

Administratie

Ook administratie is waarschijnlijk niet je favoriete bezigheid. Naast dat het veel tijd kost, moet je ook op de hoogte zijn van wetten en regels. Het kan erg complex zijn, waardoor het verstandig kan zijn om dit uit te besteden. Wanneer je een accountant in Born in de arm neemt, weet je zeker dat de administratie op orde is. Een accountant heeft de benodigde specialistische kennis en is op de hoogte van de regels en wetten, die ook nog eens regelmatig veranderen. Denk bijvoorbeeld aan inkomsten, uitgaven, BTW en belastingen. Op die manier heb je hier zelf geen omkijken naar.

 

accountant maastricht

Recent

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Waarom jij de beste prostaat vibrator in je collectie moet hebben

31/08/2023

Meer in deze categorie

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

Boost je CRM systeem: Zo doe je dat!

|
Algemeen, Financieel

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten

Wat kan een bedrijfsanalist voor jou betekenen?

|
Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!