Pluk de dag

14/02/2020
|
93
yoga mat

Vroeger zeiden de romeinen al “pluk de dag”. Het betekent dat je er zelf voor moet zorgen dat je een leuke dag hebt. Je moet er zelf alles uithalen. Jij bent degene die jouw dag kan laten slagen of falen. Om er nu voor te zorgen dat je dit ook daadwerkelijk voor elkaar krijgt zijn er diverse mogelijkheden. Zo kun je van te voren ervoor kiezen om een lijstje op te stellen met dingen die je die dag wilt hebben gedaan. Zo heb je dan meestal aan het einde van de dag ook een voldaan gevoel. Het zorgt er daarnaast ook voor dat je een duidelijke planning hebt. Je weet dan vaak van te voren al ongeveer hoelang je nodig hebt voor bepaalde dingen. Verdeel je taken dan ook goed. Zorg bijvoorbeeld voor afwisseling door grote taken af te wisselen met kleine taken. Zo zakt je motivatie ook niet meteen tot een nulpunt als je alle moeilijke lange taken allemaal achterelkaar doet. Variatie is dus hierin het sleutelwoord. Tevens zorgt de variatie ervoor dat je gaat uitkijken naar het afronden van die kleine taken en dat je een extra momentje van geluk krijgt elke keer als je een grote taak hebt afgerond. Zo zorg je ervoor dat het werken toch nog leuk blijft.

Gerelateerd nieuws  Wat is spirituele ontwikkeling?

Rust pakken

Hiernaast is he belangrijk dat je op een aantal momenten gedurende dag rust pakt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om lekker 5 tot 20 minuten te gaan wandelen in de buurt. Zo kun je even lekker een frisse neus halen en lekker even afschakelen van de dingen die aan het doen was. Door dit te doen start je ook weer frisser aan de werkzaamheden en zul je zien dat je ook nog meer krijgt gedaan. Door af en toe even een break te nemen creëer je motivatie en een belangrijk moment van pauze op jouw dag.

Op kantoor

Om ervoor te zorgen dat je goed slaapt of juist fris de dag begint kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om even te mediteren of om wat oefeningen te doen. Dit kun je gewoon lekker thuis doen of samen met collega’s op het werk. Pak even allemaal een yoga mat erbij en neem even een momentje voor jezelf. Door gebruik te maken van een yoga mat zorg je ervoor dat niet op een vieze vloer hoeft te zitten. Tevens dempt deze natuurlijk de harde ondergrond.

yoga mat

Zo haal jij alles uit je dag!

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

|
Gezondheid

De gezondheidsvoordelen van een biologisch matras

|
Algemeen, Gezondheid

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

|
Gezondheid, Ontspanning

Sneller spiergroei? Bekijk deze blog!

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!