Ruzie op je werk

17/07/2020
|
115
Dé Arbeidsmediator

Anno 2020 komt het (helaas) steeds vaker voor dat er bepaalde spanningen of zelfs ruzies ontstaan tussen werkgever en werknemer. Dit noemt met een arbeidsconflict. Dit gebeurd overging ook wel eens tussen collega’s onderling. Een conflict of ruzie is extra vervelend als het op het werk gebeurd. Dit heeft met een aantal zaken te maken. Ten eerste houdt het veel mensen van het werk af. Niet alleen de werknemers die direct in het conflict betrokken zijn, maar ook collega’s die zich er mee gaan bemoeien en de collega’s die een ‘kijkje’ komen nemen. Natuurlijk mag er geen tijd verspilt worden aan iets onzinnigs als een conflict aangezien elk bedrijf weet: tijd is geld.

Nadelig voor beide partijen

Arbeidsconflicten zijn nooit leuk en behalve dat leidde ze vaker dan niet tot een ontslag. Dit is ook niet te voorkomen, aangezien de ruzie tussen werknemer en baas plaats vindt. Toch hoeft dit niet het einde van het dienstverband te zijn en brengt bovendien een hoop gedoe met zich mee. Wordt er iemand ontslagen op basis van een ruzie of conflict, dan komt het vaak tot een rechtszaak. Er moet tenslotte bepaald worden of het ontslag terecht is. Bij een ontslag hoort ook een vergoeding. Hoe hoog deze vergoeding precies moet zijn, dat wordt door de rechter bepaald. Zoals je merkt schieten beide partijen hier niets mee op. De werkgever moet op zoek naar nieuw personeel, terwijl de werknemer een nieuwe baan moet vinden. Misschien is het zelfs een tikkeltje erger en moet de ex-werknemer een uitkering aan gaan vragen bij het UVW. In dit geval krijgt hij of zij maar een deel van het laatstverdiende salaris uitgekeerd.

Gerelateerd nieuws  Een feest DJ huren

 

Dé Arbeidsmediator

Dé Arbeidsmediator

De oplossing? Het inschakelen van een bekwame arbeidsmediator. Dit is iemand die bemiddeld tussen werkgever en werknemer en hun problemen blootstelt. Dé Arbeidsmediator is gevestigd in Zwolle en voert al jaren uitstekend werk uit om landelijke arbeidsconflicten zo goed mogelijk op te lossen. Voorkom onnodige problemen door met de best mogelijke partij in zee te gaan.

Recent

Voordelen en nadelen van een WooCommerce webshop

14/02/2024

Hoe maak je optimaal gebruik van je zonnepanelen?

13/02/2024

Welke soorten advocaten zijn er?

27/01/2024

Boho-chic design: wereldse invloeden in huis halen

23/01/2024

Wat maakt een dakspecialist anders dan een algemene aannemer

23/01/2024

Meer in deze categorie

Welke soorten advocaten zijn er?

|
Diensten

Wat maakt een dakspecialist anders dan een algemene aannemer

|
Diensten

Begin je eigen webshop

|
Diensten

Geen kalkaanslag meer in leidingen en kranen: het belang van waterontharders

|
Algemeen, Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!