Sigaretten roken

21/09/2020
|
156
e-smoker

Dat sigaretten schadelijk zijn weten we nu allemaal wel. In sigaretten en shag worden, afgezien van tabaksbladeren en pulp van de tabaksplant (vermalen plantendelen), meerdere stoffen verwerkt. Toevoegingen, ofwel ‘additieven’, maken sigaretten aantrekkelijker of verslavender. Deze stoffen zorgen er bijvoorbeeld voor dat het lichaam meer nicotine opneemt uit de rook of dat de rook minder irriteert in de longen en dieper kan worden ingeademd. Ook voegen fabrikanten allerlei stoffen toe om de smaak te verbeteren, zoals suiker, cacao, vanille en menthol. Gemiddeld bevat een sigaret ongeveer 25 verschillende additieven, die samen ongeveer 10 procent van het gewicht uitmaken. Niet alleen bij de verbranding van tabak, maar ook bij de verbranding van deze additieven kunnen giftige en kankerverwekkende stoffen ontstaan. Bekende kankerverwekkende stoffen in tabaksrook zijn benzeen, nitrosaminen en formaldehyde. Sommige additieven zijn onschadelijk bij inslikken, maar wel ongezond als ze worden verbrand en ingeademd in de longen.

e-smoker

Elektrische sigaretten

Een aantal jaren geleden kwam de e-sigaret op de markt, deze bevatten geen tabak, maar kunnen wel nicotine bevatten. Bij het inhaleren wordt vloeistof verhit ook wel e liquid genoemd, waarvan de damp wordt ingeademd. E-sigaretten zijn minder ongezond dan gewone sigaretten, maar niet vrij van risico’s, onder andere vanwege de nicotine. Er bestaat ook e liquid zonder nicotine. De hoeveelheid nicotine verschilt tussen de 0 en de 20 micro gram. Je mag geen e sigaret kopen als je jonger bent dan 18 en er is een reclame verbod voor de elektrische sigaretten.

Gerelateerd nieuws  Hoe weet je zeker dat je met een betrouwbare website te maken hebt?

 

Light en milde sigaretten

Fabrikanten van sigaretten brengen ook sigaretten op de markt met de naam light of mild. Deze sigaretten geven per trekje minder nicotine en teer af. Na onderzoek blijkt dat de light en de milde sigaretten geen gezondheidswinst opleveren, omdat de behoefte aan nicotine blijft bestaan. Hierdoor gaan de rokers van een light of een milde sigaret op een andere manier roken. Ze roken meer sigaretten, nemen meer trekjes per minuut, inhaleren de rook dieper, roken de sigaretten wel helemaal op en er is kans dat ze dat ze de luchtgaatjes op de filter van een sigaret dicht duwen met hun lippen of vingers. Dit zorgt ervoor dat alsnog meer nicotine en teer gerookt worden.

Recent

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Hoe combineer je een flare broek op kantoor?

15/03/2024

Meer in deze categorie

Wat moet je doen voordat je product de markt op gaat?

|
Diensten

Welke soorten advocaten zijn er?

|
Diensten

Wat maakt een dakspecialist anders dan een algemene aannemer

|
Diensten

Begin je eigen webshop

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!