Slimme robots voor in en om het huis

12/12/2022
|
203
irobot roomba 976

Tegenwoordig is de wereld steeds digitaler en draait de wereld steeds meer om technologie. Ook in huis vinden we dit steeds normaler worden. Bijna iedereen heeft wel lampen die op de telefoon kunnen worden aan- en uitgezet en ook een Chromekast is voor velen niet meer weg te denken. Sommige mensen hebben zelfs al slimme robots voor in en om het huis. Robots die hen helpen, zodat ze zelf minder in huis hoeven te doen. In dit blog vertellen we je wat meer over een aantal robots die ook jij voor in en om het huis kan gebruiken. De voorspellingen zijn dat we deze robots steeds vaker gaan zien in huishoudens en dat dit het nieuwe normaal wordt.

 

Stofzuigers

De robotstofzuiger is niks geks meer tegenwoordig. Het is waarschijnlijk het bekendste voorbeeld van robots die er zijn voor in en om het huis. Dit apparaat stofzuigt je hele woonkamer, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. Voordat je dit apparaat de eerste keer gebruikt moet je hem wel even instellen, maar daarna doet hij al het werk zelf. Deze stofzuigers ontwikkelen zich erg snel, waardoor ze veel beter en effectiever worden iedere keer weer. Een voorbeeld van zo een stofzuiger is bijvoorbeeld de irobot roomba 976. De robotstofzuigers lopen nauwelijks meer vast en je hebt zelfs al robotstofzuigers die kunnen dweilen. De irobot roomba 976 kan dit nog niet.

Gerelateerd nieuws  3 vragen die je jezelf moet stellen voor het kiezen van een goede rijschool

 

Grasmaaiers

Ook robotgrasmaaiers zijn er al volop. Je hebt deze vast ook al wel een keer gezien. Je gazon wordt automatisch gemaaid op de juiste lengte. Zo heb je zelf geen omkijken meer naar het gazon maaien. Je kan de maaier zo instellen dat hij iedere dag over het gazon rijdt in een bepaald gebied. Zo weet je zeker dat de robot niet je planten kapot maakt.

 

Dweil

Er is ook een dweilrobot, deze dweilt je vloer aan de hand van borstels die roteren. Het systeem in de robot zorgt ervoor dat de borstels nat worden gemaakt. Vervolgens roteren de borstels en zorgt deze robot ervoor dat alle stof en vuil weggaat. Deze robot kan zelfs hardnekkige vlekken op je vloer verwijderen.

 

Ramenwasser

Tegenwoordig is er ook een raamrobot die je ramen wast. Als je grote of hoge ramen hebt is deze robot zeker een uitkomst. De robot hecht zich op het glas en gaat eroverheen zonder van het raam af te vallen. Behalve het raam kan deze robot ook spiegels en tegels reinigen.

irobot roomba 976

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten

5 manieren waarop je noppenfolie kunt gebruiken

|
Diensten

De impact van thuiswerken

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!