Sneller spiergroei? Bekijk deze blog!

19/02/2023
|
1027
sarms

We weten het allemaal, om spieren te groeien moeten we zwaar trainen en veel eten. Toch wil dit niet voor iedereen zo gemakkelijk gaan. Als jij een van die personen bent heb je geluk, in deze blog geven we je namelijk een aantal tips om sneller spieren te laten groeien en je droom lichaam te krijgen!

Lichaamssamenstelling

De lichaamssamenstelling is het enige waar je controle over hebt. Het vermogen om dit te manipuleren komt neer op calorie-inname, calorie-uitgaven, lichaamsbeweging en levensstijl.

Als je wilt maximaliseren hoe snel je spieren kunt opbouwen, moet je beginnen met een relatief laag lichaamsvetgehalte.

Hoe lager je aanvankelijk lichaamsvetgehalte is (zolang het niet zo laag is dat het de hormoonfunctie negatief beïnvloedt), hoe beter je lichaam in staat is om de overtollige calorieën te gebruiken om spierweefsel op te bouwen en zware training te ondersteunen.

sarms

Dit wil niet zeggen dat mensen met een hoger lichaamsvetgehalte geen spieren kunnen opbouwen, maar ze moeten zich ervan bewust zijn dat hun lichaam net zo snel vet wil aanmaakt.

Een mogelijke oplossing hiervoor is om eerst het lichaamsvet te verminderen om tot een redelijker uitgangspunt te komen en dan langzaam spieren te kweken om niet te veel lichaamsvet aan te komen. Een andere optie is SARMS nemen, er zijn SARMS om spieren op te bouwen, maar ook om vet te verbranden.

Gerelateerd nieuws  Hoe ga je om met de boosheid van je kind?

Zwaar trainen

Om spieren op te bouwen moet je zwaar trainen.

Dat betekent dat je niet bij elke set 10-15 reps moet doen. Ja, sets met hoge reps kunnen waardevol zijn, maar voor bewegingen met meerdere gewrichten, zoals squats, bankdrukken en deadliften, moet je niet bang zijn om sets van bijvoorbeeld 5 reps te doen. Dan kun je meer gewicht gebruiken en meer pure kracht opbouwen.

En naarmate je verder komt, zal die nieuwe kracht je in staat stellen zwaardere gewichten te tillen voor meer reps.

Een manier om dit in je training te benaderen: Begin elke training met een oefening waarmee je lage reps kunt trainen. Doe 4 sets van 3-5 reps op je eerste oefening, en doe dan 3 sets van 10-12 reps voor elke beweging daarna.

Recent

Psychologische aspecten van webdesign

04/07/2024

Wat zijn de eerste stappen bij het plannen van een bruiloft?

27/06/2024

Deze elektrische auto's zie je het vaakst

25/06/2024

Waarom een open dag waardevol is

21/06/2024

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

Meer in deze categorie

Tips om alcoholgebruik te verminderen

|
Gezondheid

5 Tips om borstvoeding te combineren met je baan

|
Gezondheid

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

Wat doet een mediator?

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!