Thuiswerken comfortabel maken

14/06/2021
|
176
dataflex nl

In deze corona periode hebben we allemaal te maken gehad met thuiswerken. Mogelijk heb je dat nog steeds: Dan is dit artikel iets voor jou! In dit artikel vertellen we je hoe je thuiswerken comfortabeler kan maken, waardoor je woonkamer gaat voelen als je werkplek.

Houding

Word je ook een beetje moe van al dat laptop werk? Misschien ben je inmiddels al bekende bij de fysio vanwege al je nekklachten. Deze klachten kunnen te maken hebben met je werkhouding. Immers doe je bij thuiswerk alles op je laptop; ook vergaderingen en andere meetings. Gelukkig zijn er tools die jouw houding kunnen verbeteren waardoor jij je beter voelt en minder last krijgt van klachten. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Dataflex NL. Hier verkopen ze meerdere tools, zoals een laptopstandaard, die het thuiswerken makkelijker maken.

Een werkplek creëren

Werk jij altijd op een andere plek? Soms aan de eettafel, soms op de bank, of soms zelfs in je bed? Dan is dit geen goed idee. Je hersenen hebben structuur nodig, zodat ze optimaal kunnen presteren. Het is daarom verstandig om een ‘kantoorruimte’ binnen je huis te creëren; een plek waar je altijd gaat zitten wanneer je gaat werken. Plaats bijvoorbeeld tijdelijk een klein bureau in je slaapkamer, of een andere ruimte waar plek over is. Richt dit kleine bureau zo optimaal mogelijk in. Leg er papier en pen neer voor aantekeningen, een rekenmachine voor berekeningen, en alle andere dingen die je mogelijk nodig hebt tijdens je werk. Wanneer je elke keer je hele huis om moet spitten om dat ene te vinden wat je nodig hebt creëert dat veel afleiding voor jezelf, en krijg je dus minder werk klaar.

Gerelateerd nieuws  Het organiseren van een bedrijfsuitje

Vaste pauzes inplannen

Op je werk heb je vaak vaste pauzes. Eentje tussen 10 en 11 voor een kopje koffie en een praatje met je collega, en vervolgens een rond lunch. Deze pauzes geven je structuur, en zorgen ervoor dat je daarna weer fris en fruitig bent en aan de slag kunt. Wanneer je thuis aan het werk bent kun je soms je pauzes vergeten. Je ziet immers niemand om je heen die het werk neerlegt. Zo blijf je te lang in dezelfde houding zitten, en ben je juist minder productief bezig omdat je te weinig tijd voor jezelf neemt. Ook kan het je overkomen dat je juist te vaak pauze neemt. Ook dit is niet goed. Plan daarom vaste pauzetijden in voor jezelf en houd je hieraan.

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!