Tips om jouw huis sneller te verkopen

20/08/2020
|
196
Makelaar Horst

Droom je van een nieuw huis? Met lage hypotheekrentes en een aantrekkende huizenmarkt lijkt dit een goed moment. Maar dan moet u eerst het huis verkopen. Het is het beste om snel en redelijk geprijsd te zijn. de beste manier? Misschien is het een advertentie van 30 seconden voor de rustwedstrijd van de UEFA Champions League. Hier heb je helaas veel marketingbudget voor nodig, en ben je gewoon een "simpele" huiseigenaar. Daarom is een dure tv-reclame geen optie. Daarom heeft Makelaar Horst een aantal tips opgesteld.

Bepaal de juiste actuele prijs

Elke marketeer weet het: als ik teveel geld vraag voor mijn product, gaat het mis. Maar hoeveel is uw huis echt waard? Het oordeel van de makelaar is een goed uitgangspunt. Vastgoedbeoordelingen worden meestal uitgevoerd door makelaars. Vraag daarom makelaars om "uw huis te verkopen". Vervolgens schatten ze de waarde. Neem het gemiddelde en u krijgt een globaal beeld van de waarde van uw huis.

Bepaal de juiste vraagprijs

kijkers zullen altijd willen onderhandelen. Soms zijn de biedingen vervelend laag. In 2013 was het verschil tussen de vraagprijs en de verkoopprijs nog zo'n 12%, nu hebben we te maken met een kleiner verschil. In Nederland is de gemiddelde vraagprijs 8% lager dan de (start) vraagprijs. Deze borg geldt niet voor heel Nederland. In Amsterdam is het normaal om prijzen boven de vraagprijs aan te bieden. Een prijs die niet lager was dan 37% werd betaald tegen een prijs die niet lager was dan de vraagprijs.

Gerelateerd nieuws  Een boomstamtafel van begin tot eind

Zet jezelf in de schoenen van de klant. Gaat u op uw woning reageren met uw eigen vraagprijs? Let er ook op dat u, gezien de prijzen die op de makelaarswebsite te vinden zijn, in de juiste prijscategorie valt. Met een huis van 299.000 euro ben je sneller dan een huis van 302.500 euro.

Makelaar Horst

 

Zorg dat je woning er fraai en neutraal uitziet

Misschien vind je je huis leuk. De koeienhuid op de vloer is ook geschikt als interieurdecoratie, net als het oudroze aan de muur. Maar de kans dat kijkers jouw smaak hebben is erg klein. Maak uw huis daarom zo neutraal mogelijk. Laat u inspireren door partijen die ook huizen willen verkopen. Bij IKEA bepalen zij bijvoorbeeld ook de indeling op een manier die zoveel mogelijk mensen aanspreekt. Kunt u het probleem nog steeds niet oplossen, neem dan contact op met een huisontwerper.

Zorg voor een complete, kwalitatief goede advertentie op Funda

Vroeger kon je je huis op Funda zetten als "tophuis" voor ongeveer 125 euro per maand. Je verschijnt bovenaan de zoekresultaten. Deze service wordt niet meer aangeboden. Nu worden de zoekresultaten op Funda gesorteerd op relevantie. De advertentie wordt beoordeeld op drie criteria: volledigheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Dus hoe meer informatie, hoe beter. Kwaliteit verwijst bijvoorbeeld naar een echte video, niet naar een video met een diavoorstelling met foto's.

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

Huishoudelijke klusjes: niet zo moeilijk als het lijkt

|
Wonen

Upgrade je keuken: trends die geen verbouwing vereisen

|
Interieur, Wonen

Het gemak van een geautomatiseerd huis

|
Wonen

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!