Tips voor een aantrekkelijke productverpakking

05/10/2023
|
144
Tips voor een aantrekkelijke productverpakking

Een van de belangrijke aspecten binnen een bedrijf is productverpakking. Het speelt een enorm belangrijke rol bij het aantrekken van klanten. Een aantrekkelijke productverpakking helpt ook bij het bevorderen van de verkoop. Aantrekkelijke productverpakkingen zorgen voor meer klantloyaliteit en helpen zelfs het milieu te beschermen. We delen in deze blog een aantal tips voor een aantrekkelijke productverpakking.

Tips voor een aantrekkelijke productverpakking in de doelgroep

Bij het creëren van een aantrekkelijke productverpakking is het een eerste belangrijke stap om je doelgroep te begrijpen. Vraag jezelf af wie de klanten zijn en wat hen aanspreekt? De verpakking dient namelijk aan te sluiten bij de klantbehoeften. Als voorbeeld worden kleurrijke en speelse productverpakkingen ontworpen voor de doelgroep kinderen. Is er sprake van een meer volwassen doelgroep? Dan is een strak en elegant ontwerp misschien meer passend.

Creëer een unieke productverpakking

Een unieke productverpakking is the key tot succesvolle productverpakking. Zorg ervoor dat de verpakking opvalt tegenover de concurrentie. Hierbij kun je bepaalde elementen overwegen om de aandacht van de klant te trekken: het gebruik van onderscheidende kleuren, vormen of illustraties. Een unieke productverpakking kan ervoor zorgen dat de consument het merk of product blijft onthouden.

Heldere communicatie

Een productverpakking is goed wanneer het duidelijk communiceert wat het product is en welke voordelen het biedt. Een heldere en beknopte communicatie hierbij zijn belangrijke elementen om de voordelen van het product te benadrukken. Het gebruik van pictogrammen en symbolen kan ervoor zorgen dat het ontwerp visueel aantrekkelijker wordt. Het doel is dat consumenten in één keer begrijpen wat het product inhoudt en waarom ze het zouden moeten kopen.

Milieuvriendelijkheid

Mensen zijn tegenwoordig steeds meer bezorgd over het milieu. Het is van enorm belang om als bedrijf productverpakkingen ook milieugericht te ontwerpen. Middels een efficiënt verpakkingsproces worden de verpakkingen duurzamer. Het element van duurzaamheid kan de consument overhalen om het product te kopen. Hierbij hoort ook een transparant verpakkingsproces én een transparante verpakking zodat klanten direct het product kunnen zien. Dit is een goede manier op de omzet te verhogen. https://www.ecobliss-retail.com/guide/blister-packaging

Gerelateerd nieuws  5 dingen voor als je kind naar de dagopvang gaat

Gebruik kwaliteitsvolle materialen

Zorg ervoor dat je investeert in kwaliteitsvolle verpakkingsmaterialen. Een duurzame en stevige verpakking draagt bij aan de waarde van het product. Bovendien biedt het ook de mogelijkheid om de productbescherming te verbeteren. Dit draagt vooral bij tijdens transport, om zo schade te voorkomen. Hierbij kan je denken aan het gebruik van milieuvriendelijke materialen zoals gerecycled karton.

Gebruik storytelling

Productverpakking bied je de optimale kans om jouw merkverhaal te vertellen. Voeg hierbij relevante elementen toe over de geschiedenis, missie en visie van het merk. Dit zal op langer termijn de band met de consument versterken, wat leidt tot klantloyaliteit. Overweeg bijvoorbeeld ook om op de verpakking te benadrukken waar het product vandaan komt.

Test de productverpakking

Nadat je bovengenoemde tips hebt geïmplementeerd is het van cruciaal belang deze uit te testen. De testen kunnen inzichten opleveren over de visie van de klanten op het ontwerp. Met deze inzichten kan het ontwerp verbeterd worden. Het testen kan middels het maken van focusgroepen. Hierbij verzamel je een groep potentiële klanten en vraag je hen feedback voor het ontwerp. A/B testen is ook een optie. Je vergelijkt hierbij verschillende versies van het ontwerp om te bepalen welke het beste presteert. Bovendien is een andere mogelijkheid mystery shopping. Dit wordt niet vaak ingezet maar het kan wel van waarde zijn. Je stuurt hierbij mensen naar winkels om het gedrag van klanten te observeren met betrekking tot je product.

Hopelijk hebben deze tips voor een aantrekkelijke productverpakking jou inzichten gegeven om het juiste ontwerp te realiseren!

Vond je dit blog interessant? Lees dan ook deze blog.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

|
Algemeen

De beste beautytips op een rijtje

|
Algemeen

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

|
Algemeen

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!