Tips voor het bijhouden van je baard

12/04/2022
|
187
pomade

Heb je een baard, dan heb je geluk! Nu heb je namelijk allemaal mogelijkheden om jezelf te trimmen en te scheren tot je tevreden bent met hoe je gezicht eruit ziet. Om tot daar te komen en je baard te verzorgen zodat je tevreden blijft is echter een tweede. Wat moet je doen en waar moet je rekening mee houden voor een goed verzorgde bos gezichtsbeharing?

Voeding voor je haar

Er zijn een aantal voedingsstoffen die je haren (en nagels) gebruiken om sterk en gezond te kunnen groeien. Baardhaar wordt vooral gestimuleerd door het mannelijke hormoon testosteron en DHT. Deze hormonen kunnen op hun beurt weer gestimuleerd worden door bepaalde voedingsstoffen. Let hierbij op voeding die het volgende bevat: Eiwit, Zink, Ijzer, Vitamine A, Vitamine B5, C, E, Calcium, Jodium, Fosfor, Magnesium en Borium. Een aantal voorbeelden van voeding die je tot je kunt nemen zijn bijvoorbeeld (vette) vis, eieren, en noten. Met name noten uit warmere gebieden zoals Brazilië (paranoten) kunnen helpen. Eet echter niet teveel hiervan, een handje per dag is genoeg.

Netjes uitzien

Ook als je jouw baard wilt laten groeien zul je op de weg daar naartoe toch af en toe wat moeten bijknippen en trimmen. Om netjes uit te zien is het vooral belangrijk om erop te letten dat je haarlijn ook daadwerkelijk een lijn is. Hoe rechter die lijn, des te strakker je eruit ziet. Dit is niet anders dan de grens van je hoofdhaar rondom je schedel. Wel moet je bij baardgroei meer letten op uitschieters die de zichtbaar strakke lijn kunnen verpesten. Zorg dus dat je alles terug kunt brengen naar lijnen, maar ga niet zover dat je weken aan vooruitgang eraf knipt.

Gerelateerd nieuws  5 tips voor schone, gezonde en frisse lucht in huis 

Pomade

Pomade

Er zijn meerdere soorten verzorging voor baardgroei die, buiten de voeding die je voor je haar nodig hebt, ervoor zorgen dat je baard zacht blijft, meer glans krijgt, of een richting op restylet kan worden. De basis van deze verzorging is een fijne kam (speciaal voor baarden), en iets van een wax of pommade/pomade. Een pomade is ouderwets, maar dit wordt vaak als beter gezien omdat het je baardhaar (en je huid) niet uitdroogt.

Barbier

Wil je een bepaalde stijl maar weet je niet hoe? De barbier is tegenwoordig populair. Laat je bijwerken door een expert met een vlijmscherp scheermes voor het optimale resultaat.

Recent

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

De juiste reclame voor meer conversie

12/06/2024

Géén goede marketing: anti-marketing

07/06/2024

Tips om alcoholgebruik te verminderen

06/06/2024

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

05/06/2024

Meer in deze categorie

Tips om alcoholgebruik te verminderen

|
Gezondheid

5 Tips om borstvoeding te combineren met je baan

|
Gezondheid

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

Wat doet een mediator?

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!