Tips voor het bijhouden van je baard

12/04/2022
|
129
pomade

Heb je een baard, dan heb je geluk! Nu heb je namelijk allemaal mogelijkheden om jezelf te trimmen en te scheren tot je tevreden bent met hoe je gezicht eruit ziet. Om tot daar te komen en je baard te verzorgen zodat je tevreden blijft is echter een tweede. Wat moet je doen en waar moet je rekening mee houden voor een goed verzorgde bos gezichtsbeharing?

Voeding voor je haar

Er zijn een aantal voedingsstoffen die je haren (en nagels) gebruiken om sterk en gezond te kunnen groeien. Baardhaar wordt vooral gestimuleerd door het mannelijke hormoon testosteron en DHT. Deze hormonen kunnen op hun beurt weer gestimuleerd worden door bepaalde voedingsstoffen. Let hierbij op voeding die het volgende bevat: Eiwit, Zink, Ijzer, Vitamine A, Vitamine B5, C, E, Calcium, Jodium, Fosfor, Magnesium en Borium. Een aantal voorbeelden van voeding die je tot je kunt nemen zijn bijvoorbeeld (vette) vis, eieren, en noten. Met name noten uit warmere gebieden zoals Brazilië (paranoten) kunnen helpen. Eet echter niet teveel hiervan, een handje per dag is genoeg.

Netjes uitzien

Ook als je jouw baard wilt laten groeien zul je op de weg daar naartoe toch af en toe wat moeten bijknippen en trimmen. Om netjes uit te zien is het vooral belangrijk om erop te letten dat je haarlijn ook daadwerkelijk een lijn is. Hoe rechter die lijn, des te strakker je eruit ziet. Dit is niet anders dan de grens van je hoofdhaar rondom je schedel. Wel moet je bij baardgroei meer letten op uitschieters die de zichtbaar strakke lijn kunnen verpesten. Zorg dus dat je alles terug kunt brengen naar lijnen, maar ga niet zover dat je weken aan vooruitgang eraf knipt.

Gerelateerd nieuws  Je fijn voelen op je eigen bruiloft

Pomade

Pomade

Er zijn meerdere soorten verzorging voor baardgroei die, buiten de voeding die je voor je haar nodig hebt, ervoor zorgen dat je baard zacht blijft, meer glans krijgt, of een richting op restylet kan worden. De basis van deze verzorging is een fijne kam (speciaal voor baarden), en iets van een wax of pommade/pomade. Een pomade is ouderwets, maar dit wordt vaak als beter gezien omdat het je baardhaar (en je huid) niet uitdroogt.

Barbier

Wil je een bepaalde stijl maar weet je niet hoe? De barbier is tegenwoordig populair. Laat je bijwerken door een expert met een vlijmscherp scheermes voor het optimale resultaat.

Recent

Voordelen en nadelen van een WooCommerce webshop

14/02/2024

Hoe maak je optimaal gebruik van je zonnepanelen?

13/02/2024

Welke soorten advocaten zijn er?

27/01/2024

Boho-chic design: wereldse invloeden in huis halen

23/01/2024

Wat maakt een dakspecialist anders dan een algemene aannemer

23/01/2024

Meer in deze categorie

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

|
Gezondheid

De gezondheidsvoordelen van een biologisch matras

|
Algemeen, Gezondheid

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

|
Gezondheid, Ontspanning

Sneller spiergroei? Bekijk deze blog!

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!