Tips voor jouw perfecte keuken

14/08/2022
|
255
Keuken

Wordt het tijd voor een nieuwe keuken in je huis? Of ben je net verhuisd en vind je de huidige keuken toch niet helemaal bij je passen? Ontwerp dan zelf je niet nieuwe keuken! Hier komt natuurlijk wel wat bij kijken, maar als je creatief bent en veel geduld moet dit geen probleem zijn. In deze blog geven wij nog enkele tips om je op weg te helpen.

De keukenindeling

Tegenwoordig bestaat een keuken niet meer alleen uit een werkblad, wasbak en een kookplaat. De lay-out van een keuken kan tegenwoordig elke vorm hebben die jij maar wilt. Houd je van simpel en wil je slechts één rechte werkplek? Of wil je graag een kookeiland? Keukens heb je nu ook in verschillende vormen. Denk aan de bekende L-vorm of U-vorm, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ze bieden allemaal veel werkruimte, je moet hier echter natuurlijk wel de plaats voor hebben in je woning.

Wat heb je nodig?

Bedenk je ook van tevoren goed waar je de keuken voor nodig hebt. Dit klinkt misschien raar, aangezien het antwoord natuurlijk ‘koken’ is, maar daar dien je over na te denken. Hoe vaak en hoeveel kook je? Hoeveel servies heb je? Wat moet de grootte van je ijskast zijn? Hoeveel kasten en lades heb je nodig voor de spullen die je gaat gebruiken in de keuken? Wanneer je over niet genoeg ruimte beschikt, kun je overwegen om een opbergkast aan te schaffen en deze bijvoorbeeld in de bijkeuken, woonkamer of kelder te zetten voor extra opslag.

Gerelateerd nieuws  Doe-het-zelf projecten of toch interieurbouw?

Wat gebeurt er op het aanrecht?

Hoeveel ruimte ga je nodig hebben op je werkblad? Wanneer je lekker veel ruimte hebt, kunnen jij en je familie uitgebreid koken samen. Wanneer je een kleinere keuken hebt, dien je efficiënt om te gaan met de ruimte die je hebt. Bedenk je dus goed van tevoren hoe je je werkblad ingedeeld wilt hebben. Waar komt de wasbak, de kookplaat en de koelkast? Als je een grote keuken hebt kun je er ook voor kiezen om je oude keukentafel weg te doen en je werkblad te verlengen tot een tafel voor je gasten om gezellig aan te eten. Deze kun je bijvoorbeeld aankleden met leuke barkrukken.

Kies je apparatuur

Ook voor het kiezen van de juiste apparatuur, dien je te kijken naar je eigen behoeften. Houd je van lekker en uitgebreid koken? Kies dan voor een grote kookplaat en veel werkruimte. Je kunt de keuken aanvullen met zoveel huishoudelijke apparaten als jij wilt, denk bijvoorbeeld aan een keukenmachine om zelf je sauzen en soepen te maken. Je kunt tegenwoordig een koffiezetapparaat in het interieur van de keuken laten inbouwen, maatwerk keukens zijn erg populair. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus bedenk je goed van te voren wat je nodig gaat hebben.

Recent

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

De juiste reclame voor meer conversie

12/06/2024

Géén goede marketing: anti-marketing

07/06/2024

Tips om alcoholgebruik te verminderen

06/06/2024

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

05/06/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

|
Financieel, Wonen

Huishoudelijke klusjes: niet zo moeilijk als het lijkt

|
Wonen

Upgrade je keuken: trends die geen verbouwing vereisen

|
Interieur, Wonen

Het gemak van een geautomatiseerd huis

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!