Veel minder vluchten

30/03/2021
|
171
klantenservice van flying blue

Door de coronapandemie zijn we genoodzaakt om allemaal thuis te zitten. Het virus verspreid zich via contacten die mensen met elkaar hebben. Vandaar dat de overheden van verschillende landen deze contacten willen verminderen door maatregelen te nemen. Een van deze maatregelen is gericht op het reizen van mensen. De overheid hoopt door deze reizen te beperken ervoor te zorgen dat mensen niet het virus meenemen naar Nederland na een vakantie in Peru. Aan de andere kant betekent het ook dat wij het virus niet kunnen meenemen naar Peru. De beperking van de mondiale reisbewegingen zorgt er voor dat er veel minder vluchten nodig zijn. Vliegtuigen staan dan ook massaal aan de grond. Alleen het vrachtverkeer vliegt nog omdat bepaalde goederen zoals bananen en thee belangrijk voor de maatschappij. Ook op de luchthavens van Schiphol en Maastricht Aachen Airport is het heel erg rustig.

Het personeel

Veel personeel zit thuis en krijgt gelukkig wel door betaald. Dit stond voor medewerkers van KLM wel op losse schroeven aan het begin van de pandemie. Door een aantal leningen en garantstellingen van de overheid kon KLM uiteindelijk de salarissen toch uitbetalen. Toch heeft het bedrijf afscheidt moeten nemen van een aantal medewerkers. Als gevolg van de coronapandemie kondigde het bedrijf een grote reorganisatie aan. Medewerkers die bijna met pensioen kunnen mogen via bepaalde regelingen bijvoorbeeld vervroegd met pensioen. Daarnaast probeert het bedrijf ook medewerkers bij andere bedrijven aan het werk te krijgen via omscholing.

Gerelateerd nieuws  Een zorgeloze vakantie vergt voorbereiding

De klanten

Klanten kunnen via het pas goedgekeurde garantiefonds terugvallen op vouchers. Voor de vouchers is een heel systeem opgericht. Binnen dit systeem kunnen klanten een soort tegoedbon ontvangen voor hun reis wanneer deze vanwege corona wordt geannuleerd. Wanneer een klant geen gebruik wilt maken van deze voucher dan dient deze klant zijn of haar geld terug te krijgen. Veel klanten van KLM doen overigens mee aan het loyaliteitsprogramma Flying Blue. Dit is een programma waarmee klanten kunnen sparen voor extraatjes bij de luchtvaartmaatschappijen: KLM, Transavia en Air France. Het programma ligt nu al een tijd stil vanwege corona. Het kan verstandig zijn om even contact op te nemen met de klantenservice van flying blue om na te vragen of je nog wel de beschikking hebt over de gespaarde punten. Je wilt immers wel op hetzelfde niveau blijven als voor de coronapandemie.

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!