Verbeter je lichaamshouding makkelijk en snel

09/07/2021
|
127
Yogastudio Beek

Je lichaamshouding, je let er misschien niet altijd even goed op. Je merkt het eigenlijk pas als je na een lange dag thuis komt en je rug- of nekpijn hebt. Nu is dat voor een enkele keer niet zo erg, maar op den duur kun je er zelfs permanente rug- en nekklachten aan overhouden. Naast dat dat veel pijn doet loop je ook de kans een vaste vormafwijking eraan over te houden. En laten we eerlijk zijn, niemand wilt met een bochel rondlopen! Gelukkig kom je met wat tips en oefeningen al een heel eind.

Wat is een juiste lichaamshouding?

Je houding verandert de hele dag door, afhankelijk van je omgeving en je stemming. Wanneer je verdrietig bent neem je natuurlijk niet dezelfde houding aan als wanneer je heel goed nieuws te horen hebt gekregen. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je altijd een perfecte houding forceert. Wel is het belangrijk dat je erop let dat je in ieder geval het grootste gedeelte van de dag de juiste positie aanneemt. Ook is lichaamshouding een reden waarom jij lessen moet volgen bij driving school Tilburg! Zij letten naast je rijstijl ook op je houding, die in het verkeer heel belangrijk is. Maar wat is de juiste lichaamshouding?

Start met je gewicht te verdelen over beide benen en voeten. Je voeten moeten dan ook gelijk staan aan je schouderbreedte. Buig lichtjes door je knieën, maar voorkom een ingezakte houding. Trek je je schouderbladen naar achteren zonder je borst naar voren te duwen. Tot slot houd je je kin omhoog!

Gerelateerd nieuws  Bang om te bevallen? Niet meer met deze tips!

Invloed van lichaamshouding

Misschien heb je het wel eens gehoord: “Is er iets? Waarom ben je zo down?”. Er is een reden waarom die dingen aan jou gevraagd worden. Dat heeft allemaal te maken met je lichaamstaal. Onbewust hebben we allemaal wel eens de neiging om klein te maken, wat onzekerheid en/of verdriet uitstraalt. Heb je dus een belangrijk gesprek of ben je op pad met vrienden? Neem dan een rechte houding aan en straal zelfverzekerdheid uit! Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat de juiste lichaamshouding niet alleen gezonder is voor je lichaam, maar ook op je geest. Door één minuut in een “power-pose” te staan voel je je ook écht sterker en zelfverzekerder!

Yogastudio Beek beïnvloed lichaamshouding

Het regelmatig beoefenen van yoga kan je lichaamshouding al aanzienlijk bevorderen. De vele verschillende oefeningen creëren flexibiliteit en ruimte tussen de ruggengraat. Dat zorgt er dan weer voor dat de natuurlijke kromming in de rug gestimuleerd wordt. Yoga oefeningen zoals ‘Tadasane’, ‘Uttanasana’ en ‘’De zonnegroet’ zijn enkele voorbeelden die hier heel goed voor zijn. Ben jij nu op yoga gebied een groentje die wel wat begeleiding kan gebruiken? Bezoek dan een Yogastudio in Beek. Waarom een yogastudio in Beek? Limburg staat bekend om haar rustgevende natuur, waar kun je beter tot rust komen om aan je gezondheid te werken dan daar?! Dus waar wacht je nog op?

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

Wat doet een mediator?

|
Gezondheid

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

|
Gezondheid

De gezondheidsvoordelen van een biologisch matras

|
Algemeen, Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!