Wat weet jij van suiker?

26/02/2019
|
161
suikervrij dieetschema

Zonder dat je het in de gaten hebt eet je de hele dag suiker. Suiker zit letterlijk overal in. Wist je dat er suiker zit in melk en zelfs dingen als blikkensoep? Nu kan een beetje suiker opzich geen kwaad, maar als je er geen rekening mee houdt krijg je er veel te veel van binnen. Suiker maakt je snel dik en is tenslotte erg verslavend. Probeer maar eens een week geen suiker te eten, dat is moeilijker dan je denkt. Het is zelfs zo dat suiker verslavender is dan drugs als cocaïne en heroïne. Je zult ook merken dat wanneer je stopt met het eten van suiker je als snel ‘afkickverschijnselen’ krijgt. Je krijgt dan last van je maag en je hoofd terwijl je stemming ook somberder wordt.

Ziektes

Omdat suiker zo verslavend kan het een aantal negatieve gevolgen voor je hebben. Het gebruikelijke probleem met suiker is al langer bekend. Van suiker wordt je snel te dik en dat is nooit goed. Dit overgewicht nodigt vervelende hart- en vaatziektes uit. Ook komen hier beroertes uit voort. Nu je dit allemaal hebt gelezen denk je natuurlijk dat je nooit meer suiker mag eten, maar dit is niet zo. Suiker is namelijk onmisbaar voor onze hersenen. Het is een soort brandstof die ons brein nodig heeft om optimaal te functioneren. Onze bloedspiegel moet namelijk wel op peil blijven.

Gerelateerd nieuws  Hoe behandel je een kalk nagel in 5 stappen?

Wat je moet doen

Wil je veel afvallen of wil je gewoon een aantal kilo’s kwijtraken dan moet je zorgen dat je suikervrij gaat eten. Eet alleen de dagelijkse hoeveelheid aan suiker en laat de rest links liggen. Zo voorkom je dat je teveel binnenkrijgt. Er is gewoon een bepaald groepje suikers die niet goed voor je zijn. Deze suikers worden geraffineerde suikers genoemd. Je moet bij geraffineerde suikers denken aan bijvoorbeeld geleisuiker, poedersuiker, basterdsuiker en nog veel meer. Denk erom, koolhydraten zijn ook suikers. Het verschil met koolhydraten is dat we niet zonder kunnen. Je moet ze daarom ook niet weglaten uit je dieet. Interesse in een suikervrij dieetschema? Kijk dan op internet of vraag eens rond bij je lokale sportscholen.

suikervrij dieetschema

 

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

5 Tips om borstvoeding te combineren met je baan

|
Gezondheid

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

Wat doet een mediator?

|
Gezondheid

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!