Waar dienen geleiders voor?

02/10/2019
|
93
geleiderail

Zoals je weet is de industriële sector erg breed. Van chemie en auto’s tot aan meubels en scheepsvaart. Veel van deze bedrijven maken gebruik van allerlei machines en andere technische hulpmiddelen. Dit kan bijvoorbeeld zijn een drinkautomaat, een pinautomaat, maar ook de inrichting van een bedrijfsbusje of een treinrails. Er is dus een groot werkgebied waarin geleiders een grote rol spelen. Ieder object heeft weer andere geleiders nodig om optimaal te kunnen functioneren. Er zijn bedrijven die zich volledig focussen op het ontwerpen en produceren van deze geleiders. Zij doen elke dag hun best om kwalitatieve geleiders te maken van verschillende materialen als aluminium en (roestvrij) staal.

geleiderail

Categorieën

Welke geleider je nodig hebt hangt natuurlijk grotendeels af van wat voor soort apparaat je gebruikt. Je denkt misschien dat je nog nooit zo’n geleider hebt gezien, maar wat dacht je van de vangrail langs de snelweg? Dit is overduidelijk een geleiderail. Chambrelan is een voorbeeld van een fabrikant die zich bezig houdt met het produceren van verschillende soorten geleiders. De belangrijkste worden hier besproken.

Gerelateerd nieuws  Hoe je loyale uitzendkrachten krijgt 

Lineaire geleider - Een lineaire geleider heeft een geleidenprofiel dat altijd hetzelfde blijft. Hier zitten meestal meerdere loopwagens in verwerkt. Dit soort geleiders zijn geschikt om objecten van 5 tot 600 kilo te geleiden.

Telescopische geleider - Deze geleider schuift zichzelf door gebruik te maken van kogels. Deze geleider heeft ook een duidelijke eindstop en is geschikt om objecten tot ongeveer 1250 kilo en 2 meter te geleiden.

Uittrek-en kantelmechanisme - Dit geavanceerde mechanisme zorgt ervoor dat je een lade naar achter of voor kunt laten bewegen maar tegelijkertijd ook naar beneden. Natuurlijk kun je dit volledig naar eigen wensen instellen en later ook aanpassen.

Dubbele handgreep - Een totaal ander systeem. De handgreep die je ziet heeft een knop waarmee een lade vastgezet kan worden in verschillende standen.

Nu dat je alle categorieën kent weet je nog niet alles. Elke categorie heeft nog meer geleiders onder zich. De ene geleider is beter geschikt voor een klus dan de andere. Bedenk daarom van te voren altijd even wat je precies zoekt in een geleider voordat je overgaat op aankoop.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel

De oplossing voor de groeiende markt van individuele wensen

|
Financieel

Waardevolle spullen behouden bij een ontruiming

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!