Wat is een sportmasseur?

20/06/2020
|
51
fitness gun

Sportmasseurs zijn mensen die mensen sportmassage, begeleiding en advies geven ter ondersteuning van de lichaamsfuncties. "Sportmassage" verwijst naar het systemisch kneden van het lichaam door een sportmasseur. Het doel van deze sportmassage is vooral om afval en water uit de spieren te verwijderen en het spierherstel tijdens het sporten te verbeteren. Daarom is deze massage sterker dan een gewone ontspannende massage. Met behulp van sportmassage heeft het lichaam een ​​sterkere weerstand tegen zware sportactiviteiten.

Sportmasseurs zorgen ervoor dat het lichaam van hun cliënten fysieke vermoeidheid tijdens het sporten beter kan opvangen. Dit doen ze door sportmassages uit te voeren, de nodige bandages te gebruiken en advies te geven aan cliënten. Activiteiten van sportmasseurs zijn onder meer:

  • Interview met nieuwe klanten
  • Controleer het bewegingsapparaat van de cliënt door middel van functionele tests
  • Ontwikkel en bespreek het behandelplan van de cliënt
  • Masseren
  • Aanbrengen van verbanden of steunverbanden
  • Geven van advies

 

Hoe werkt een sportmasseur

Sportmasseurs worden meestal in dienst genomen door sportclubs, fitnesscentra, hotels, spa's of gezondheidscentra. Daarnaast zijn er veel sportmassagetherapeuten die zelfstandig werken en een eigen sportmassagepraktijk hebben. Sportmasseurs kunnen tijdens hun werk contact opnemen met fysiotherapeuten, ergotherapeuten, fitnesscoaches en algemeen masseurs. Om sportmasseur te worden dien je een door de NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) erkende opleiding Sportmassage te volgen. Tijdens deze opleiding leer je tot in detail hoe het menselijk bewegingsapparaat in elkaar zit en hoe het functioneert, met de nadruk op de bewegingsfuncties. Deze kennis ga je vervolgens toepassen in het praktijkgedeelte van de opleiding.

Gerelateerd nieuws  Afvallen met een voedingsschema: welke kan je het beste gebruiken?

fitness gun

 

Doel van een sportmassage

Een sportmassage is bedoeld om je spieren te laten ontspannen en om deze te laten herstellen. Zeker voor topsporters is het van belang dat ze op tijd weer fit zijn om te kunnen doen waar ze van houden. Het effect van een sportmassage kan ook versneld worden. Dit doe je met een zogeheten fitness gun. Deze fitness gun voert ook een sportmassage uit, maar dan elektrische variant. Een fitness gun versneld het proces van een ‘echte’ sportmassage. Ideaal voor de mensen die geen tijd of ruimte hebben voor een sportmassage.

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

|
Gezondheid, Ontspanning

Sneller spiergroei? Bekijk deze blog!

|
Gezondheid

Hoe ga je om met de boosheid van je kind?

|
Gezondheid

Tips voor een betere nachtrust

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!