Wat is een sportmasseur?

20/06/2020
|
152
fitness gun

Sportmasseurs zijn mensen die mensen sportmassage, begeleiding en advies geven ter ondersteuning van de lichaamsfuncties. "Sportmassage" verwijst naar het systemisch kneden van het lichaam door een sportmasseur. Het doel van deze sportmassage is vooral om afval en water uit de spieren te verwijderen en het spierherstel tijdens het sporten te verbeteren. Daarom is deze massage sterker dan een gewone ontspannende massage. Met behulp van sportmassage heeft het lichaam een ​​sterkere weerstand tegen zware sportactiviteiten.

Sportmasseurs zorgen ervoor dat het lichaam van hun cliënten fysieke vermoeidheid tijdens het sporten beter kan opvangen. Dit doen ze door sportmassages uit te voeren, de nodige bandages te gebruiken en advies te geven aan cliënten. Activiteiten van sportmasseurs zijn onder meer:

  • Interview met nieuwe klanten
  • Controleer het bewegingsapparaat van de cliënt door middel van functionele tests
  • Ontwikkel en bespreek het behandelplan van de cliënt
  • Masseren
  • Aanbrengen van verbanden of steunverbanden
  • Geven van advies

 

Hoe werkt een sportmasseur

Sportmasseurs worden meestal in dienst genomen door sportclubs, fitnesscentra, hotels, spa's of gezondheidscentra. Daarnaast zijn er veel sportmassagetherapeuten die zelfstandig werken en een eigen sportmassagepraktijk hebben. Sportmasseurs kunnen tijdens hun werk contact opnemen met fysiotherapeuten, ergotherapeuten, fitnesscoaches en algemeen masseurs. Om sportmasseur te worden dien je een door de NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) erkende opleiding Sportmassage te volgen. Tijdens deze opleiding leer je tot in detail hoe het menselijk bewegingsapparaat in elkaar zit en hoe het functioneert, met de nadruk op de bewegingsfuncties. Deze kennis ga je vervolgens toepassen in het praktijkgedeelte van de opleiding.

Gerelateerd nieuws  De eikenprocessierupsenramp in 2019, wat gebeurde er?

fitness gun

 

Doel van een sportmassage

Een sportmassage is bedoeld om je spieren te laten ontspannen en om deze te laten herstellen. Zeker voor topsporters is het van belang dat ze op tijd weer fit zijn om te kunnen doen waar ze van houden. Het effect van een sportmassage kan ook versneld worden. Dit doe je met een zogeheten fitness gun. Deze fitness gun voert ook een sportmassage uit, maar dan elektrische variant. Een fitness gun versneld het proces van een ‘echte’ sportmassage. Ideaal voor de mensen die geen tijd of ruimte hebben voor een sportmassage.

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

Wat doet een mediator?

|
Gezondheid

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

|
Gezondheid

De gezondheidsvoordelen van een biologisch matras

|
Algemeen, Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!