5 tips voor schone, gezonde en frisse lucht in huis 

29/11/2021
|
115
baking-soda

Het belang van frisse lucht wordt, met alle smog natuurlijk steeds meer duidelijk. Toch is het niet alleen belangrijk dat buiten de lucht schoon, gezond en fris is. De lucht in jouw eigen huis is net zo belangrijk. Is het bij jou altijd fris? Of kan het nog beter? Check de 5 tips voor een fijne lucht in huis! 

Tip 1: Ventilatie 

Lekker voor de hand liggend, maar een goede ventilatie is belangrijk. Zet zeker op de slaapkamer een paar uur de ramen open. Zo kan die welbekende slaaplucht stilletjes de slaapkamer verlaten. Wel zo fijn voor als je gaat slapen. 

Tip 2: Planten 

Planten hebben vaak een luchtzuiverende werking op de luchtkwaliteit. Je kunt er zelfs op letten bij de aanschaf van planten. Zo is bijvoorbeeld de krulvaren, een enorm zuurstofrijke plant. Dat is natuurlijk superfijn. Bovendien zijn planten ook nog eens gewoon gezellig. Ze dragen zeker bij aan een fijne sfeer. Zelfs al zet je er maar twee plantjes neer, je ziet meteen het verschil.

soda-baking

Tip 3: Katten 

Een kat in huis is fijn, maar kattenpis is een erg penetrante geur. Wil je dit verwijderen? Dan kan dat met bijvoorbeeld groene zeep. Met groene zeep krijg je de lucht weg en ruikt het huis weer een stuk frisser. Ook ruikt de kattenbak vrij sterk. Wat je kunt doen is om goed absorberende korrels te gebruiken. Vervolgens kun je elke dag de nat geworden korrels en de ontlasting eruit scheppen. Verder kun je dan wekelijks de kattenbak voorzien van schone korrels. Is de kattenlucht dan weg? Helaas niet helemaal, maar het is wel een stuk minder doordringend.  

Gerelateerd nieuws  Een cosmetische behandeling zonder chirurgie

Tip 4: Honden 

Ja het zijn lieverds, maar iedereen weet ook dat de lucht van natte hond, nu niet echt lekker is. Wil je dit minimaliseren? Was dan af en toe jouw trouwe vriend met shampoo en droog hem of haar goed af. Dit moet je ook zo snel mogelijk doen. Ook is het verstandig om de hand regelmatig te wassen. Verder helpt het om de oren van de hond schoon te maken. Doe dit natuurlijk wel op professionele wijze. Een meer onorthodoxe wijze is om de vacht van de hond, met een washandje met een beetje appelazijn te aaien. 

Tip 5: Frisse prullenbak met baking soda 

Nog zo'n plek met vieze luchtjes, de prullenbak. De zak is er al uit en toch blijft de prullenbak stinken. Herkenbaar? Dit los je gelukkig makkelijk op met baking soda. Strooi in de prullenbak baking soda. De vieze luchtjes zijn dan zo weg! Lees ook over schoonmaaktips met baking soda.

Tip? Wil je liever genieten van frisse buitenlucht? Dan vind je het artikel over steigerhouten buitenmeubels wel leuk.

 

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

De magie van verlichting in de woonkamer

|
Wonen

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

|
Gezondheid

De gezondheidsvoordelen van een biologisch matras

|
Algemeen, Gezondheid

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

|
Gezondheid, Ontspanning
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!