Wat is het nut van eiwitpoeder?

07/12/2021
|
202
eiwitpoeder

Met eiwitpoeder kun je eiwitshakes maken. Eiwitshakes zijn erg populair onder de fanatieke, maar ook onder de minder fanatieke sporters.

Het gebruik van eiwitshakes kan goed zijn voor mensen die, intensief sporten, streven naar spieropbouw en als aanvulling op je voeding. Met eiwitpoeder is het een gemakkelijke manier om extra eiwitten binnen te krijgen. Het kan soms moeilijk zijn al je benodigde eiwitten binnen te krijgen dan is dit de perfecte manier.

Wat zijn eiwitshakes?

Eiwitpoeder zijn eigenlijk eiwitten in poedervorm, gemengd met melk of water wordt dit als aanvulling op voeding gezien.

Iedereen heeft eiwitten nodig om het lichaam goed te laten functioneren, deze eiwitten kun je halen uit je voeding. De hoeveelheid eiwitten die jij per dag nodig hebt, verschilt per persoon en hangt af van verschillende factoren zoals, je gewicht en hoe intensief jij sport. Om je spieren te laten herstellen en om spiermassa op te bouwen of te behouden, heb je extra eiwitten nodig.

Eiwit supplementen kun je in 2 groepen verdelen: whey eiwitten (ook wel wei eiwit genoemd) en caseïne eiwit.

Gerelateerd nieuws  Wat is kattensnor?

eiwitpoeder

Whey eiwitten

Whey is een bijproduct van melk dat vrijkomt tijdens de kaasproductie. Whey eiwit wordt snel opgenomen door je lichaam en door deze snelle opname is whey poeder gunstig om na het sporten in te nemen. Het is niet nodig om dit meteen na het sporten te nemen, dit is afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

Er zijn veel discussies over het beste moment om een eiwit shake te drinken, er zijn verschillende onderzoeken gepleegd. Deze onderzoeken zijn op verschillende manieren uitgevoerd, waardoor het moeilijk is om ze echt met elkaar te vergelijken.

Caseïne eiwitten

Caseïne eiwit wordt minder snel opgenomen door je lichaam, daarom wordt het aangeraden om deze ’s avonds in te nemen. Dit betekent niet dat een whey shake ‘s avonds geen zin heeft, het gaat zich tenslotte om de totale hoeveelheid eiwitten die je gedurende een dag inneemt.

Je kunt ’s avonds kiezen om wat magere kwark te nemen, dit bevat ook caseïne eiwit. Je kunt er ook voor kiezen dit als supplement te kopen.

Recent

Psychologische aspecten van webdesign

04/07/2024

Wat zijn de eerste stappen bij het plannen van een bruiloft?

27/06/2024

Deze elektrische auto's zie je het vaakst

25/06/2024

Waarom een open dag waardevol is

21/06/2024

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

Meer in deze categorie

Tips om alcoholgebruik te verminderen

|
Gezondheid

5 Tips om borstvoeding te combineren met je baan

|
Gezondheid

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

Wat doet een mediator?

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!