Wat weet jij van olijfolie?

20/08/2020
|
75

Italië is na Spanje de grootste olijfolieproducent ter wereld. Overal in Italië, met uitzondering van Piemonte en Lombardia (het klimaat is er niet geschikt voor), groeien olijven in alle soorten en maten, die allemaal verschillende olijfoliesmaken produceren. Deze 18 regio's produceren samen miljoenen tonnen olijven, en deze olijven produceren jaarlijks 824.000 ton olijfolie.

Locatie en gebied bepalen natuurlijk de hoeveelheid zonlicht die olijfbomen ontvangen. In combinatie met bodemgesteldheid bepaalt het sterk de smaak van olijven. Zo heeft Olio d'oliva uit Umbrië en Toscana een licht pittige smaak, terwijl Ligurië een mildere smaak heeft. Olio d'oliva uit Puglia heeft opnieuw een uitgesproken fruitige smaak, in tegenstelling tot Marche, die wordt beschouwd als de meest uitgebalanceerde olie en daarom de beste in Italië. Een van de goede oliën. Kortom: veel keuzes zijn alleen afhankelijk van uw liefde.

Italiaanse olijfolie

Hoe olijfolie wordt geoogst

De oogst vindt doorgaans plaats in een paar weken tussen begin november en half december. Geplukte olijven of olijven die voorzichtig zijn gekamd met een speciale hark en vallen op een nylon net dat voor de oogst op de grond wordt gelegd. Grotere toegewijde boomgaarden gebruiken trillende schermen met flexibele armen. De olijven vielen ook op het net eronder en de bladeren en takken werden weggezogen. Of ze nu met de hand of machinaal worden geoogst, ze moeten zo min mogelijk worden gekneusd (wat de smaak nadelig beïnvloedt) en ze moeten zo snel mogelijk in de Frantoyoo, olijfpers worden gebracht.

Gerelateerd nieuws  4 te gekke Odoo implementaties!

Een goede keuze maken

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende soorten Italiaanse olijfolie verkrijgbaar in de winkels. Hierdoor is een keuze maken niet makkelijk. Bedenk van tevoren welke soort Italiaanse olijfolie het beste past bij jou of bij welk gerecht je wilt gaan maken. De bekendste soort olijfolie is waarschijnlijk de olijfolie extra vierge. Bij deze olijfolie is er op gelet dat het zuurgehalte dat er in zit zo laag mogelijk blijft. Voor de mensen die van truffel houden is er speciale truffelolie. Deze olijfolie heeft een smaak die erg intens is. Hou je van deze intense smaak, dan kun je elk gerecht écht afmaken.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Geen kalkaanslag meer in leidingen en kranen: het belang van waterontharders

|
Algemeen, Diensten

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten

5 manieren waarop je noppenfolie kunt gebruiken

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!