Als je als fysiotherapeut of psycholoog je eigen praktijk wilt opzetten, komen daar veel zaken bij kijken. Het werven van cliënten is daar één van. Hoe zorg je voor naamsbekendheid, een goede reputatie en dus meer cliënten? Met onderstaande tips helpen we je op weg.

Mond-tot-mondreclame

Mond-tot-mondreclame is in de zorg nog altijd erg belangrijk. Mensen moeten erop kunnen vertrouwen dat ze goed geholpen worden met hun problemen, en laten zich dan ook graag door hun omgeving adviseren. Zorg er dus voor dat je cliënten tevreden zijn, dan is de kans groot dat je cliëntenbestand vanzelf groeit. Wel vraagt dit redelijk veel tijd, je zal dus niet direct resultaat zien met deze strategie. Wel is het een zeer stabiele aanpak voor de lange termijn.

Je eigen website

Als mensen op zoek gaan naar een therapeut, zullen zij meestal als eerste internet raadplegen. Het is dan ook van belang dat je online zichtbaar bent. Met een website voor therapeuten kan je al snel een eigen website online hebben staan. Met relevante content voor jouw praktijk, ervaringen van jouw cliënten en foto’s van je praktijk geef je je toekomstige cliënten een inkijkje in jouw praktijk. Op jouw eigen website voor therapeuten kan je duidelijk maken hoe jij je onderscheidt van andere therapeuten en hoe je je potentiële cliënten van dienst kan zijn. Ook kunnen ze via je website voor therapeuten direct contact met je opnemen.

Zoekmachines

Naast een eigen website is het ook van belang dat je goed vindbaar bent via zoekmachines. De meeste mensen beginnen daar hun zoektocht. Denk dus goed na via welke zoektermen je gevonden wilt worden, bijvoorbeeld ‘psycholoog Amersfoort’ of ‘bekkeninstabiliteit’. Zorg voor relevante content op je website voor therapeuten.

Lees ook:  Wat te doen als eigenaar van een horecazaak?

Adverteren op Google of social media

Met een advertentie op Google of social media kan je je bedrijf presenteren aan specifieke doelgroepen. Bijvoorbeeld mensen die al eerder gezocht hebben op bepaalde zoektermen. Of mensen van een bepaalde leeftijd of binnen een straal van 20km van jouw praktijk. Op die manier kom je rechtstreeks bij je doelgroep terecht, en is de kans groot dat ze doorklikken naar je website voor therapeuten.

website voor therapeuten