Zo krijg je de juiste teksten voor jouw website 

23/04/2022
|
281
markfodged

Een website die jouw doelen niet ondersteunt, is geen goede website. Er zijn een heleboel dingen die van belang zijn als je een tekst aan het schrijven bent voor jouw website. Het eerste wat van belang is, om te achterhalen of jij de websiteteksten onderdeel van een SEO strategie wil laten uitmaken of niet. 

De SEO strategie 

SEO staat voor Search Engine Optimization. Het gaat dus over het optimaliseren van jouw teksten, zodat ze hoger komen in de zoekmachineresultaten. Hoger komen in Google dus. Het is echter gebruikelijk dat search optimization vooral sterk tot uiting komt in bijvoorbeeld blogartikelen. Zowel op jouw eigen website als op andere websites. Op andere websites is dan een link naar jouw website en dat zorgt ervoor dat Google jouw website als waardevoller gaat ervaren, er wordt immers naar jouw website gelinkt. Dit heet linkbuilding. 

Wel of geen SEO teksten?

Het is lang niet altijd een uitgemaakte zaak, om alle websitepagina's te optimaliseren voor Google. Dat wil niet zeggen dat je geen manieren toepast om beter gevonden te worden op Google. Het betekent wel dat je niet alle teksten altijd SEO geoptimaliseerd hoeft te maken. 

Wanneer doe je dat nu niet dan? Nou, in bepaalde teksten is het niet zo fijn om de tekst te moeten optimaliseren voor Google. Vaak in zakelijke en informatieve teksten lukt het prima. Dan kun je de gewenste zoekwoorden goed plaatsen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de tekst. Gaat het echter om een interview of een tekst waarin je een bepaalde sfeer wil overbrengen? Dan komt het al snel wat gekunsteld over als je zo'n tekst wil gaan optimaliseren voor Google. Dat komt misschien ouderwets over, maar je zult zien als je zo'n tekst schrijft en probeert te optimaliseren wat hier wordt bedoelt.

Gerelateerd nieuws  Veiliger voelen in huis

offerte-webdesign

Marketing en webdesign offerte 

SEO teksten vallen of staan niet op zichzelf. Wil je teksten waarmee je gevonden wil worden in Google? Dan betekent dit dat je ook een goede opbouw van de website moet hebben, met een indeling in categorieën en bijvoorbeeld ook voldoende interne links, zodat er voldoende voor een bezoeker vanuit een bepaalde flow, teksten kunnen worden gelezen. Natuurlijk komt hier meer bij kijken. Denk daarom niet alleen aan teksten, maar ook aan bijvoorbeeld een webdesign offerte. Het is aan te raden om meer dan 1 webdesign offerte aan te vragen. Trap er niet in om per se voor de goedkoopste webdesign offerte te gaan.  Vraag liever naar een verklaring voor de prijsverschillen. Meer weten over marketing? Lees dan ook over een betere marketing.

Recent

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

De juiste reclame voor meer conversie

12/06/2024

Géén goede marketing: anti-marketing

07/06/2024

Tips om alcoholgebruik te verminderen

06/06/2024

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

05/06/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

|
Financieel, Wonen

Navigeren naar de juiste zorg dekking: een gids voor jongeren

|
Financieel

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!