Zo kun je leren plannen!

26/05/2022
|
184
uitzendbureau software

Plannen, dat kan best moeilijk zijn. Dagelijks hebben we te maken met onze levensvijand: de tijd! Tijd is na honderden jaren nog steeds een raadsel dat we maar voor de helft begrijpen. We weten hoelang een uur duurt, of hoeveel seconden er in een minuut zitten, maar toch is tijd een mysterieus ding. Iets waar mensen dagelijks mee in de knoei komen. Plannen is voor sommige mensen best wel moeilijk en dat komt door tijd te kort. Wil jij leren plannen? In deze blog lees je hoe je beter kunt gaan plannen!

 

Stel prioriteiten

Het is het beste dat je goed op een rijtje zet wat belangrijk voor jou is. Dan weet je ook waar je als eerste mee moet beginnen. Bedenk goed of het binnen een week afgerond moet zijn, of dat het volgende maand pas van belang is. Dit kun je het beste allemaal op een lijstje zetten van boven naar beneden. Bovenaan wat het belangrijkste is, en onderaan wat niet zo van belang is.

Schrijf op wat gedaan moet worden

Schrijf op wat er precies gedaan moet worden. Dit lukt het beste op een whiteboard. Een whiteboard hang je op aan de muur op een plek waar je vaak tegenaan kijkt, zoals in de keuken bijvoorbeeld. Hier kun je ook een weekplanner op maken, zodat je elke dag kunt zien wat er gedaan moet worden die dag.

Gerelateerd nieuws  Tip: ga ondernemen¬†in Houten!

Stel deadlines

Stel deadlines kun je een beetje vergelijken met prioriteiten stellen, maar er zit een verschil in! Ook al heb je een taak die niet zo van belang is, is het toch belangrijk dat je met jezelf afspreekt wanneer de taak uitgevoerd moet worden/zijn. Wees wel realistisch en ga geen onhaalbare dingen plannen, dit zorgt alleen maar voor teleurstelling als je het niet haalt.

Pas je planning soms aan

Het is echt geen probleem om soms je planning aan te passen. Het kan best zijn dat situaties veranderen en dat een ding wat eerst niet van belang was, nu opeens wel heel een hoge prioriteit heeft. Raak dan ook niet gestrest dat je planning niet meer klopt, je kunt hem gewoon simpel aanpassen!

Uitzendsoftware

Deze tip zal meer voor de kantoormedewerkers van toepassing zijn. Als je moeite hebt met urenregistratie of dergelijke, kun je terecht bij een uitzendbureau software. Uitzendsoftware kan voor jou de urenregistratie regelen zonder dat jij je daar nog druk om hoeft te maken. Dit maakt werken veel rustgevender voor jou want je hoeft je niet meer druk te maken op dat gebied.

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!