Zo kun je leren plannen!

26/05/2022
|
225
uitzendbureau software

Plannen, dat kan best moeilijk zijn. Dagelijks hebben we te maken met onze levensvijand: de tijd! Tijd is na honderden jaren nog steeds een raadsel dat we maar voor de helft begrijpen. We weten hoelang een uur duurt, of hoeveel seconden er in een minuut zitten, maar toch is tijd een mysterieus ding. Iets waar mensen dagelijks mee in de knoei komen. Plannen is voor sommige mensen best wel moeilijk en dat komt door tijd te kort. Wil jij leren plannen? In deze blog lees je hoe je beter kunt gaan plannen!

Stel prioriteiten

Het is het beste dat je goed op een rijtje zet wat belangrijk voor jou is. Dan weet je ook waar je als eerste mee moet beginnen. Bedenk goed of het binnen een week afgerond moet zijn, of dat het volgende maand pas van belang is. Dit kun je het beste allemaal op een lijstje zetten van boven naar beneden. Bovenaan wat het belangrijkste is, en onderaan wat niet zo van belang is.

Schrijf op wat gedaan moet worden

Schrijf op wat er precies gedaan moet worden. Dit lukt het beste op een whiteboard. Een whiteboard hang je op aan de muur op een plek waar je vaak tegenaan kijkt, zoals in de keuken bijvoorbeeld. Hier kun je ook een weekplanner op maken, zodat je elke dag kunt zien wat er gedaan moet worden die dag.

Gerelateerd nieuws  Hou de financiën van je onderneming gezond!

Stel deadlines

Stel deadlines kun je een beetje vergelijken met prioriteiten stellen, maar er zit een verschil in! Ook al heb je een taak die niet zo van belang is, is het toch belangrijk dat je met jezelf afspreekt wanneer de taak uitgevoerd moet worden/zijn. Wees wel realistisch en ga geen onhaalbare dingen plannen, dit zorgt alleen maar voor teleurstelling als je het niet haalt.

Pas je planning soms aan

Het is echt geen probleem om soms je planning aan te passen. Het kan best zijn dat situaties veranderen en dat een ding wat eerst niet van belang was, nu opeens wel heel een hoge prioriteit heeft. Raak dan ook niet gestrest dat je planning niet meer klopt, je kunt hem gewoon simpel aanpassen!

Uitzendsoftware

Deze tip zal meer voor de kantoormedewerkers van toepassing zijn. Als je moeite hebt met urenregistratie of dergelijke, kun je terecht bij een uitzendbureau software. Uitzendsoftware kan voor jou de urenregistratie regelen zonder dat jij je daar nog druk om hoeft te maken. Dit maakt werken veel rustgevender voor jou want je hoeft je niet meer druk te maken op dat gebied.

Recent

Psychologische aspecten van webdesign

04/07/2024

Wat zijn de eerste stappen bij het plannen van een bruiloft?

27/06/2024

Deze elektrische auto's zie je het vaakst

25/06/2024

Waarom een open dag waardevol is

21/06/2024

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

|
Financieel, Wonen

Navigeren naar de juiste zorg dekking: een gids voor jongeren

|
Financieel

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!