4 Manieren waarop mensen ontspannen

11/07/2022
|
84
poppers

Ieder mens is uniek en dat zorgt ervoor dat er dan ook 1001 manieren zijn waarop mensen hun tijd besteden. Er zijn net zoveel manieren waarop mensen ontspannen. In deze blog gaan we het hebben over verschillende manieren waarop mensen ontspannen en tot rust komen. Je kunt deze blog gebruiken als inspiratie bron, of als je gewoon nieuwsgierig bent naar de gewoontes van andere mensen.

Ruiken aan een sinaasappel

Als je gestrest bent, wordt je reukzin scherper omdat je lichaam in overlevingsstand staat. Gebruik die bovenmenselijke krachten door wat essentiële sinasolie te snuiven. In een recent Braziliaans onderzoek voelden deelnemers die een stressvolle test ondergingen zich minder angstig als ze vijf minuten voor het examen essentiële olie van sinaasappel snoven. Het beste van alles is dat de effecten hen de hele dag volgden.

Bosbaden

In heel Japan is shinrin-yoku of "bosbaden" zeer populair. Het is een van de gemakkelijkste en goedkoopste manieren om te ontspannen, want het enige wat nodig is, is een bos en een pad. Mensen lopen door een vredig bos en ademen bewust de lucht in, bijna op een meditatieve manier.

De bomen geven vluchtige fytonciden (essentiële oliën van het hout) af die een kalmerend effect hebben op mensen die ze inademen. Ze verminderen vijandigheid, depressie en stress. In wezen is shinrin-yoku een soort aromatherapie. Tegenwoordig is het een erkende stressbeheersings- en ontspanningstechniek die overal in de wereld te zien is.

Gerelateerd nieuws  Een roadtrip door Europa!

poppers

Poppers

Poppers zijn ook al vele jaren een veel gebruikte manier voor veel mensen om stress te verlichten. Het werkt net als bij een sinaasappel, alleen is het effect korter en sterker.

Lach yoga

Misschien is lachen echt het beste medicijn. In het midden van de jaren negentig kreeg Dr. Madan Kataria uit India het idee om te experimenteren met lachen als remedie tegen ziekten.

Hij zocht vier volslagen vreemden mensen, die zich bij zonsopgang bij hem voegden in een park in de buurt van zijn huis in Mumbai. Ze vertelden moppen en grappige verhalen en moedigden elkaar aan om te lachen. Binnen enkele dagen kwamen steeds meer mensen hetzelfde plezier beleven.

Toen sommige mensen de niet zo kindvriendelijke grappen die werden verteld niet leuk vonden, lieten ze die achterwege en begonnen ze met fysieke spelletjes. De groep deed alsof ze vliegtuigen waren, kietelde elkaar en deed andere domme dingen die aanzetten tot lachen.

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

|
Gezondheid, Ontspanning

Waarom jij de beste prostaat vibrator in je collectie moet hebben

|
Ontspanning

Tips voor het geven van een hemelse massage

|
Algemeen, Ontspanning

Hookah truckjes: 5 Tips voor een geweldige ervaring!

|
Algemeen, Ontspanning
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!