4 Manieren waarop mensen ontspannen

11/07/2022
|
182
poppers

Ieder mens is uniek en dat zorgt ervoor dat er dan ook 1001 manieren zijn waarop mensen hun tijd besteden. Er zijn net zoveel manieren waarop mensen ontspannen. In deze blog gaan we het hebben over verschillende manieren waarop mensen ontspannen en tot rust komen. Je kunt deze blog gebruiken als inspiratie bron, of als je gewoon nieuwsgierig bent naar de gewoontes van andere mensen.

Ruiken aan een sinaasappel

Als je gestrest bent, wordt je reukzin scherper omdat je lichaam in overlevingsstand staat. Gebruik die bovenmenselijke krachten door wat essentiële sinasolie te snuiven. In een recent Braziliaans onderzoek voelden deelnemers die een stressvolle test ondergingen zich minder angstig als ze vijf minuten voor het examen essentiële olie van sinaasappel snoven. Het beste van alles is dat de effecten hen de hele dag volgden.

Bosbaden

In heel Japan is shinrin-yoku of "bosbaden" zeer populair. Het is een van de gemakkelijkste en goedkoopste manieren om te ontspannen, want het enige wat nodig is, is een bos en een pad. Mensen lopen door een vredig bos en ademen bewust de lucht in, bijna op een meditatieve manier.

De bomen geven vluchtige fytonciden (essentiële oliën van het hout) af die een kalmerend effect hebben op mensen die ze inademen. Ze verminderen vijandigheid, depressie en stress. In wezen is shinrin-yoku een soort aromatherapie. Tegenwoordig is het een erkende stressbeheersings- en ontspanningstechniek die overal in de wereld te zien is.

Gerelateerd nieuws  3 x tips voor overleven in het wild

poppers

Poppers

Poppers zijn ook al vele jaren een veel gebruikte manier voor veel mensen om stress te verlichten. Het werkt net als bij een sinaasappel, alleen is het effect korter en sterker. Lees hier meer over de veilgheid van poppers. 

Lach yoga

Misschien is lachen echt het beste medicijn. In het midden van de jaren negentig kreeg Dr. Madan Kataria uit India het idee om te experimenteren met lachen als remedie tegen ziekten.

Hij zocht vier volslagen vreemden mensen, die zich bij zonsopgang bij hem voegden in een park in de buurt van zijn huis in Mumbai. Ze vertelden moppen en grappige verhalen en moedigden elkaar aan om te lachen. Binnen enkele dagen kwamen steeds meer mensen hetzelfde plezier beleven.

Toen sommige mensen de niet zo kindvriendelijke grappen die werden verteld niet leuk vonden, lieten ze die achterwege en begonnen ze met fysieke spelletjes. De groep deed alsof ze vliegtuigen waren, kietelde elkaar en deed andere domme dingen die aanzetten tot lachen.

Recent

Voordelen en nadelen van een WooCommerce webshop

14/02/2024

Hoe maak je optimaal gebruik van je zonnepanelen?

13/02/2024

Welke soorten advocaten zijn er?

27/01/2024

Boho-chic design: wereldse invloeden in huis halen

23/01/2024

Wat maakt een dakspecialist anders dan een algemene aannemer

23/01/2024

Meer in deze categorie

Hoe kies je de beste skistokken voor je?

|
Ontspanning

Is drugs illegaal?

|
Ontspanning

Zijn poppers veilig?

|
Ontspanning

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

|
Gezondheid, Ontspanning
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!