Ben jij op zoek naar een foto editor? Drie tips

06/03/2022
|
183
foto editor

Zoek jij een goede foto editor om zelfgemaakte foto’s mee te bewerken? Of wil je voor iemand anders foto’s bewerken, maar weet je niet zo goed hoe je dat het beste kan doen? In dit artikel helpen we je met drie tips op weg in je zoektocht naar een foto editor.

Tip 1. Op bijna elk device staat standaard al een foto editor

Ongeacht wat voor type device je hebt, bijna overal wordt standaard een foto editor bij meegeleverd. Op de Mac is dit Preview of Voorvertoning (als je de Nederlandse versie van het besturingssysteem hebt). Daarnaast heb in de nieuwere versies van Mac OS X een aparte Photos (of Foto’s) app. Ook hier kun je aanpassingen mee doen. Het mooie van de laatste app is dat je foto’s automatisch gesynchroniseerd worden met andere Apple devices die je in je bezit hebt via je iCloud-account (als je dit hebt geactiveerd in de instellingen).

Als je een computer met Microsoft Windows erop hebt, dan kun je met Microsoft Paint foto’s bewerken. Dit kun je vinden door in het Start-menu Paint op te zoeken of door in het tekstveld in het Start-menu pbrush in te typen.

Als je een iPhone hebt, kun je met de Photos app (of als je het iOS besturingssysteem in het Nederlands hebt staan: de Foto’s app) al veel aanpassingen doen. Wil je bijvoorbeeld je foto een paar graden draaien? Wil je een of meerdere stukken aan de zijkant wegsnijden? Of wil je een mooie filter toepassen? Dit alles kan met de Photos app.

Android-telefoons hebben een vergelijkbare app, afhankelijk van de fabrikant en het exacte besturingssysteem dat ze erop hebben gezet. En verder kun je via de App Store, de Google Play Store en andere app stores diverse gratis foto editor apps downloaden.

foto editor

Tip 2. Als je echt kwaliteit wil, ga je voor Adobe Photoshop

Deze gratis (meegeleverde) apps zijn prima als je een simpele foto editor zoekt om wat basiszaken mee te doen. Ben je op zoek naar een echt hoogwaardige foto editor? Dan is het duidelijk welke software je dan dient te gebruiken: Adobe Photoshop. Dit is een foto editor die door professionele fotografen en door mensen die magazines en professionele online afbeeldingen maken, worden gebruikt.

Gerelateerd nieuws  Pagmento en hun software

Het grote voordeel van Adobe Photoshop is dat je er ontzettend veel mee kan doen. Als je weet wat je doet, dan ziet het eindresultaat er waarschijnlijk vele malen beter uit dan wat je met een van de gratis (meegeleverde) apps op je telefoon of computer kunt. Hierin zit echter ook meteen een nadeel. Want veel mensen, weten niet zo goed hoe ze met Photoshop overweg moeten. Als je bereid bent deze leercurve door te maken, dan kan het super zijn. Voor de rest van ons stervelingen, is het waarschijnlijk een beter idee om een andere foto editor te gebruiken.

Een ander nadeel van Adobe Photoshop is dat het best een dure foto editor is. Neem dit aspect dus ook mee in je keuze voor een stuk software om je foto’s mee te bewerken.

Tip 3. Er zijn ook veel prima online foto editors

Als je een foto editor zoekt, waar je net wat meer mee kunt dan de bewerkingssoftware die standaard met je devices is meegeleverd en de gratis apps die je kunt downloaden, maar die wel nog makkelijk te gebruiken is, dan kun je ook goed online terecht. Er zijn namelijk een aantal online foto editors waar je meer mee kan dan met de gratis apps op je telefoon en computer, maar waar je zonder al te veel kennis en ervaring mee overweg kan.

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

De toekomst van online marketing

|
Diensten

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

|
Diensten

Wat moet je doen voordat je product de markt op gaat?

|
Diensten

Welke soorten advocaten zijn er?

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!