De selectie van nieuw personeel

25/05/2021
|
105
competentietest

Het is voor bedrijven soms wel eens moeilijk om goed personeel te vinden. Zo kan het gebeuren dat er een medewerker met pensioen gaat. Het vinden van een nieuwe medewerker met dezelfde kwaliteiten en ervaring is dan vaak bijna onmogelijk. Om toch grotendeels dezelfde medewerker te vinden is het belangrijk om goed te selecteren op een aantal karaktereigenschappen en vaardigheden. Daarnaast kan er ook een selectiecriterium worden toegevoegd zoals ervaring binnen de sector. Dit zorgt ervoor dat een groot deel van de potentiële nieuwe medewerkers zal afvallen. De personen die waarschijnlijk het meest geschikt zijn voor de functie blijven over.

De competentietest

Om nog beter te selecteren kan er ook gebruik worden gemaakt van een competentietest. Deze competentietest toets of de potentiële nieuwe medewerkers voldoen aan de competenties. Het voordeel hiervan dat de selectie van medewerkers nog beter verloopt. De geschikte medewerker wordt zo altijd gevonden.

Hoe ziet de toets eruit?

Tijdens een test moet een medewerker diverse opgave maken. Aan de hand van deze opgave worden in totaal 34 competenties gemeten. Mocht een medewerker nu bewust onjuiste antwoorden hebben gegeven dan komt dit ook in deze toets naar voren. Zo wordt er dus voorkomen dat er wordt valsgespeeld of expres onjuiste antwoorden worden gegeven. Mocht u nu een buitenlands bedrijf zijn of op zoek zijn naar buitenlandse medewerkers dan voldoet de Nederlandse toets natuurlijk niet. Speciaal voor deze opdrachten zijn er toetsen te verkrijgen in diverse talen. Daarbij komt nog eens dat de toets online wordt aangeboden en betrouwbaar is. De betrouwbaarheid van de toets wordt zelfs onderbouwd aan de hand van de wetenschap. De toets die u medewerkers moeten afleggen is dus niet zomaar een toets.

Gerelateerd nieuws  Uw bedrijf gemakkelijk verduurzamen

Keuze uit meerdere toetsen

Omdat niet elke competentietest geschikt is voor elk bedrijf, zijn er diverse toetsen beschikbaar. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor de 360 graden feedbacktest. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een persoonlijkheidstest, een online-assessment of een online sales assessment.

De conclusie

De competentietest maakt het dus voor bedrijven veel makkelijker om goed personeel te werven. Doordat het proces van werving en selectie beter verloopt is er dus minder geld nodig voor extra selectierondes.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel

De oplossing voor de groeiende markt van individuele wensen

|
Financieel

Waardevolle spullen behouden bij een ontruiming

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!