Tips om een goede Google Ads campagne te starten

09/08/2022
|
62
Google Ads

Je zult er vast wel eens over gehoord hebben: Google Ads (ook wel zoekmachine adverteren). Voor een hoop heeft Google Ads gezorgd voor mooie resultaten. Deze technologische ontwikkeling heeft voor een andere manier van adverteren gezorgd. Heeft Google Ads jouw aandacht getrokken en wil jij zelf ook beginnen met Google Ads? Lees dan deze tips om een goede campagne op te zetten.

Stel jouw doelen

Voor je van start gaat met Google Ads is het belangrijk om te weten wat je wilt bereiken met de campagne. Waarom wil je boven aan in Google komen? Wat je wilt bereiken met de campagne is bepalend voor de strategie die jij wilt gaan inzetten.

Stel de juiste conversies in

Om te kunnen concluderen of de campagne rendabel is, is het belangrijk om conversies in te stellen. Voorbeelden van conversies zijn:

  • Het aanklikken van een telefoonnummer op jouw website.
  • Het invullen van een formulier.
  • Het plaatsen van een bestelling.

Zonder conversies is het onmogelijk om de ROI van de campagne te gaan bepalen. Je betaalt ten slotte voor de kliks die de campagne genereert.

Start met de juiste zoekwoorden

Allereerst is het belangrijk om te weten waar jouw potentiële klanten naar op zoek zijn. Maak hierbij ook gebruik van longtail zoekwoorden. Deze bestaan uit meerdere woorden. De zoekwoorden zijn een stuk interessanter dan één zoekwoord. Houd er wel rekening mee dat een klik op deze longtail zoekwoorden meer geld per klik kost.

Gerelateerd nieuws  Het gebruik van vloerstickers

Schrijf pakkende advertentieteksten

Ga voor een pakkende advertentietekst. Deze bestaan uit drie koppen en twee beschrijvingen. Beschrijf jouw USP’s en maak duidelijk wat er gaat komen: de landingspagina.

Link naar goede landingspagina’s

Doormiddel van Google Ads komen potentiële klanten naar jouw website toe. Vervolgens is het belangrijk dat de landingspagina van hoge kwaliteit is. Het is belangrijk dat de zoekwoorden, advertentieteksten en de landingspagina overeen komen. Voor de juiste teksten voor jouw website is dus de nodige kennis vereist.

Gebruik uitsluitingszoekwoorden

Door gebruik te maken van uitsluitingszoekwoorden, zorg je ervoor dat niet-converterend verkeer wordt vermeden. Op internet zijn lijsten te vinden met deze zogenaamde uitsluitingszoekwoorden.

Maak gebruik van targeting

Maak altijd gebruik van targeting, ook wanneer jouw doelgroep door heel Nederland verspreid is. Zo wordt verkeer uit andere landen, zoals uit Duitsland of België uitgesloten van jouw advertenties. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een lokaal bedrijf runt. Dan is het belangrijk om te targeten op jouw regio.

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

Boost je CRM systeem: Zo doe je dat!

|
Algemeen, Financieel

Wat kan een bedrijfsanalist voor jou betekenen?

|
Financieel

Hoe blijf je je onderscheiden in de markt? 

|
Financieel

Wanneer moet ik kiezen voor een nieuwe baan?

|
Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!