Een verhuizing naar Maastricht doorgeven

03/07/2021
|
194
Verhuizen Maastricht

Ben je van plan om te verhuizen naar Maastricht? Omdat je gaat studeren aan de wel geroemde universiteit of hogeschool óf omdat je verliefd bent geworden op de historische binnenstad? Wanneer je vanuit een andere Nederlandse gemeente naar de gemeente Maastricht verhuist óf binnen Maastricht zelf verhuist, kun je deze verhuizing online doorgeven met behulp van DigiD. Je bent namelijk verplicht om je in te schrijven bij de BRP, de Basisregistratie Personen. Dit is de gemeentelijke administratie van persoonsgegevens van de inwoners. Wij vertellen je in deze blog graag hoe dit gaat.

Hoe en wanneer de verhuizing doorgeven

Het doorgeven van de verhuizing is geheel gratis. Je wordt aangeraden om dit vanaf vier weken vóór tot uiterlijk vijf dagen na het verhuizen naar Maastricht te doen. De datum die je vervolgens op de aangifte als verhuisdatum hebt vermeld, geldt dan als de datum van verhuizing. Geef je de verhuizing pas na vijf dagen door? Dan wordt automatisch de aangiftedatum als verhuisdatum vastgesteld. Als je een datum in de toekomst doorgeeft, moet je er rekening mee houden dat de verwerking niet eerder start dan die dag.

Gerelateerd nieuws  Kunststof kozijnen inmeten

Je hoeft ook alleen de verhuizing door te geven aan de gemeente waar je gaat of blijft wonen. Ga je dus vanuit een andere gemeente verhuizen naar Maastricht? Dan word je automatisch uitgeschreven bij je vorige gemeente.

Buitenlandse student?

Als je vanuit het buitenland in Maastricht komt wonen, omdat je gaat studeren aan de Universiteit Maastricht of Zuyd Hogeschool. Vergeet je dan niet in te schrijven bij de gemeente, anders krijg je geen Burgerservicenummer (BSN).

De verhuizing doorgeven middels DigiD lukt niet?

Het kan voorkomen dat het online met DigiD doorgeven van de verhuizing niet lukt. Bijvoorbeeld omdat er op het nieuwe adres sprake is van codering. Je kunt je verhuizing dan ook zonder DigiD melden. Vergeet dan niet een kopie van je huurcontract mee te sturen.

Maastricht

Het verhuizen naar Maastricht is helemaal gelukt, wat nu? Tijd om de stad te verkennen natuurlijk! Deze mooie zuidelijk stad heeft namelijk ontzettend veel te bieden. Van bezienswaardigheden tot uitgaansgelegenheden, van shoppen tot genieten van de natuur. Geen dag zal hetzelfde zijn in Maastricht.

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

Huishoudelijke klusjes: niet zo moeilijk als het lijkt

|
Wonen

Upgrade je keuken: trends die geen verbouwing vereisen

|
Interieur, Wonen

Het gemak van een geautomatiseerd huis

|
Wonen

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!