Het aspergeseizoen

04/05/2021
|
141
asperges koken

Het Nederlandse aspergeseizoen is weer begonnen. Dit betekent dat we sinds februari tot eind juni weer volop asperges aan het eten zijn. Traditioneel gezien lip het aspergeseizoen vroeger van eind april tot eind juni. Door gebruik te maken van kassen kunnen we tegenwoordig al vanaf februari beginnen met de oogst van de overheerlijke asperges. In deze blog vertellen we je wat meer over hoe je asperges het beste kan koken en wat voor overheerlijke recepten je er mee kan maken.

Asperges koken

Omdat verse asperges vaak seizoensgebonden zijn, weet je misschien niet hoe je deze het beste kan koken. Je kan je soms een beetje verloren voelen in de keuken, maar wees niet getreurd we gaan je hier bij helpen. Hieronder hebben we een stappenplan gemaakt, zodat je precies weet wat je er meer moet doen en hoe je de asperges koken kan.

  • Schillen: het eerste wat je moet doen is de witte asperge stengels goed schillen. Hier moet je natuurlijk een dunschiller voor gebruiken en geen mes. Als je een mes gebruikt zal na het schillen nog maar de helft van de asperge over zijn. Dit is natuurlijk erg zonde!
  • Laat het kopje intact: Als je de asperges gaat schillen moet je er ook rekening mee houden dat je de kopjes intact laat. Het kopje van de asperges is het meest verfijnde en lekkerste gedeelte van de plant. De onderkant mag je wel afsnijden, dit is vaak erg hard en taai.
  • Asperges koken: Wanneer je de asperges koken gaat, kan je voor het beste resultaat de asperges eerst in ijskoud water leggen. Dan zet je ook al een pan aan en als dit kookt leg je de asperges erin. Asperges koken duurt zo’n 5 tot 12 minuten. Het is afhankelijk van de dikte van de asperges hoelang dit is. Je weet wanneer de asperges klaar zijn met koken als je er met een vork makkelijk in kan prikken.
Gerelateerd nieuws  Hoe ziet werken bij een bank eruit?

Groene asperges

In tegenstelling van witte asperges groeien groene asperges boven de grond. Groene asperges blijven langer aan de wortel van de plant zitten, waardoor ze meer mineralen en vitamines bevatten. Groene asperges hebben ook een sterkere smaak dan witte asperges en zijn het hele jaar verkrijgbaar. Groene asperges zijn groen, omdat de zon erop schijnt en deze hoef je daarom ook niet te schillen. Omdat groene asperges meer zon krijgen worden ze zachter en hoef je ze ook niet te schillen. Je kan groene asperges ook koken, maar je kan ze ook grillen. Voor meer informatie over groene asperges kan je de website van asperges koken bezoeken.

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

De toekomst van online marketing

|
Diensten

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

|
Diensten

Wat moet je doen voordat je product de markt op gaat?

|
Diensten

Welke soorten advocaten zijn er?

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!