Hoe blijf je je onderscheiden in de markt? 

07/01/2023
|
248
onderscheiden-in-de-markt

Onderscheiden in de markt? Bedrijven die toekomstbestendig zijn en 10 jaar later nog bestaansrecht hebben, zijn voldoende onderscheidend op het moment én in de toekomst. Voor heel veel bedrijven is dat laatste echter iets wat nogal eens op de achtergrond verdwijnt in de hectiek van de dag. Begrijpelijk want het is belangrijk dat operationeel alles goed loopt. Alleen dat maakt vooruitdenken niet minder belangrijk.  

Onderscheiden in de markt 'trucje' 

Hoewel optimalisaties zoals de webshop verbeteren, goed zijn, is het ook goed om eens totaal anders te denken. Een slimme manier van onderscheiden is daarom om te denken: wat nu als ik mijn eigen concurrent was? Hoe maak ik dan mijzelf overbodig of troef ik mijzelf af? Deze manier van denken zorgt voor een andere mindset en zorgt voor veel waardevolle ideeën.  

Kies een goed software bedrijf 

Een software bedrijf laat dingen makkelijker en sneller verlopen. Dat is fijn, want soms helpt het zo goed dat een software bedrijf zo zorgt voor zo'n vernieuwde stap vooruit dat je daarmee je bedrijf een flinke upgrade geeft. Dit helpt niet alleen voor toekomstbestendigheid, maar ook voor mogelijk meer klanten. Het is dus slim om het gesprek aan te gaan met een software bedrijf. 

Wees creatief 

Niet even stilstaan is voor een ondernemer verleidelijk, want het operationele stuk moet goed lopen. Als je snel rationeel beslissingen neemt verlies je echter soms je gevoel. Dus als er een portie creativiteit nodig is, en dat is bij onderscheiden in de markt nodig, dan is een andere mindset belangrijk. 

Gerelateerd nieuws  Goed vindbaar online

brainstorm

Wat bijvoorbeeld veel ondernemers helpt is om zich te laten coachen. Verder zijn doeltreffende brainstormsessies, verzorgt door een professional, zoals bijvoorbeeld Claudia Alberda, erg handig om weer bij dat creatieve gevoel te komen. Dat kan als je van je bewustzijn naar je onderbewustzijn gaat. Het onderbewust zijn is vaak veel slimmer en zorgt voor betere oplossingen dan wij met rationeel denken tot ons krijgen. 

Onderscheiden in de markt: blijf goed voor je klanten 

Bedrijven die snel opschalen vergeten het nog wel eens. Blijf goed voor je klanten. Het contact is altijd belangrijk. Er is bijvoorbeeld een tendens van steeds minder communicatie via de telefoon, maar trap er niet in. Sommige bedrijven hebben geen telefoonnummer beschikbaar voor klanten. Daar krijgen ze uiteindelijk wel de rekening van, want klanten die zo tussen wal en schip vallen gaan wel naar een concullega die dat wel heeft.

Lees hier ook onze blog over de voordelen van reviews voor bedrijven.

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!