Is er een verschil tussen kanovaren en kajakvaren?

11/08/2022
|
313
kajak

Bij het woord kano denk je snel aan een bootje waarop je moet peddelen om vooruit te komen. Bij een kajak heb je hetzelfde bootje voor je en denk je dus ook aan een klein bootje waar je alleen of samen mee moet peddelen om vooruit te komen. In eerste instantie zit er dus geen tot weinig verschil tussen de twee. Toch zijn er een aantal verschillen tussen de twee en in deze blog zullen we deze verder uitleggen.

Wat is kajakken?

In de intro kon je al lezen dat we ervan uit gingen dat je weet wat kajakken is. Toch weet lang niet iedereen dit en dus hebben we speciaal voor deze groep mensen een kleine uitleg geschreven van kajakken en wat het is. Kort gezegd is kajakken jezelf voortbewegen op een kleine, maar spitse boot door zowel links als rechts van de kajak door het water te peddelen. Je doet dit met een dubbelbladige peddel en je kunt dit over zowel rustig als drukker water doen. De peddel wordt in de hand vastgehouden waardoor de beweging ermee makkelijker gaat. Kajakken wordt meestal gedaan over grote uitgebreide rivieren en is vooral populair in deze soort gebieden. Dat betekent echter niet dat er geen kajakken wordt uitgeoefend in Nederland of België. Ook hier wordt er namelijk veel gekajakt.

Waar koop je een Kayak?

Een Kayak kun je op veel plaatsen kopen. Je hoeft daardoor niet lang bezig te zijn om dit  te vinden en hier dus optimaal gebruik van te maken. Zo kun je bij je lokale sportzaak al vaker een of meerdere soorten Kayaks vinden. Ver van huis hoef je dus niet te gaan om deze passende boot te vinden. Buiten een Kayak, heb je natuurlijk ook bijpassende kleding nodig voordat je het water op kan. Gelukkig hoeft ook dit niet duur te zijn en kan dit ook gemakkelijk aangeschaft worden bij verschillende sportzaken.

Gerelateerd nieuws  Een vakantie boerderij als alternatieve vakantiebestemming

Wat is het verschil tussen de twee?

We begonnen deze blog met een kort stukje uitleg over kanovaren en kajakken en wat het verschil tussen de twee is. de belangrijkste verschillen tussen de twee zijn de vorm en zithouding. Zo is een Kayak van boven af gesloten en is het voorzien van een kuip. Je zit hierin plat op je billen met beide benen naar voren en maak je gebruik van een dubbelblad peddel. Bij kano varen zit je rechtop op een bankje of geknield je maakt hier gebruik van een steekpeddel. Kortom, er zijn niet veel verschillen tussen de twee. Heb je bij beide geen ervaring en ben je benieuwd wat makkelijker is? Dan raden we aan om voor kanovaren te gaan. Hier heb je namelijk een betere balans en kun je ook gemakkelijker vooruit komen!

Recent

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

De juiste reclame voor meer conversie

12/06/2024

Géén goede marketing: anti-marketing

07/06/2024

Tips om alcoholgebruik te verminderen

06/06/2024

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

05/06/2024

Meer in deze categorie

De toekomst van online marketing

|
Diensten

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

|
Diensten

Wat moet je doen voordat je product de markt op gaat?

|
Diensten

Welke soorten advocaten zijn er?

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!