Het is niet belangrijk wat je precies doet, of je de hele dag binnen hebt gezeten of een drukke dag in de tuin hebt gehad. Iedereen komt dagelijks in contact met een ontelbaar aantal micro-organismen. Ze planten zich voort in uw lichaam en worden ook wel pathogenen genoemd. Om de vermenigvuldiging ervan tot een minimum te beperken, is het belangrijk dat u regelmatig uw handen wast.

Hoe kun je het beste je handen desinfecteren?

Wanneer u uw handen wilt desinfecteren, is het zeer belangrijk dat ze droog zijn. Als je handen vochtig zijn, wordt het desinfecteermiddel verdund, met als gevolg dat het uitloopt en minder effectief is. Neem een hoeveelheid desinfectiemiddel ter grootte van een kuiltje in uw hand. Wrijf het desinfectiemiddel over uw handen en polsen. Daarna moet u wachten tot alles droog is voordat u iets anders doet.

Er is niet één juiste of onjuiste manier om je handen te zuiveren. Het varieert van gewoon met uw handen onder de kraan tot het grondig reinigen van uw handen met een desinfectiemiddel. Als u uw handen met een zeep was, is het belangrijk dat u ze eerst nat maakt. Wrijf vervolgens de hand zeep gedurende minstens tien seconden over uw handen, waarbij u de ruimte tussen uw vingers niet vergeet. Spoel de handen vervolgens af en probeer de kraantjes niet aan te raken. Droog uw handjes ten slotte af met keukenrol of een schone doek.

Handen wassen tegen corona verspreiding

Maar gelukkig hebben we een paar dingen geleerd tijdens de coronapandemie. Een daarvan is dat je je handen moet schoonmaken. Of je nu handdesinfecterend middel, zeep voor je handen of ontsmettingsmiddel gebruikt, het is allemaal nuttig om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Lees ook:  Zo vind jij de bruidsjurk van je dromen

Terwijl een mens vóór de coronapandemie zijn of haar handen waste na toiletgebruik en eten, doet hij of zij dat sinds de coronapandemie veel vaker. Bijvoorbeeld als we in nauw contact zijn geweest met mensen, of als er boodschappen zijn gedaan.