Waarom is het reinigen van je handen zo belangrijk?

19/08/2022
|
118
washing hands

Het is niet belangrijk wat je precies doet, of je de hele dag binnen hebt gezeten of een drukke dag in de tuin hebt gehad. Iedereen komt dagelijks in contact met een ontelbaar aantal micro-organismen. Ze planten zich voort in uw lichaam en worden ook wel pathogenen genoemd. Om de vermenigvuldiging ervan tot een minimum te beperken, is het belangrijk dat u regelmatig uw handen wast.

Hoe kun je het beste je handen desinfecteren?

Wanneer u uw handen wilt desinfecteren, is het zeer belangrijk dat ze droog zijn. Als je handen vochtig zijn, wordt het desinfecteermiddel verdund, met als gevolg dat het uitloopt en minder effectief is. Neem een hoeveelheid desinfectiemiddel ter grootte van een kuiltje in uw hand. Wrijf het desinfectiemiddel over uw handen en polsen. Daarna moet u wachten tot alles droog is voordat u iets anders doet.

Er is niet één juiste of onjuiste manier om je handen te zuiveren. Het varieert van gewoon met uw handen onder de kraan tot het grondig reinigen van uw handen met een desinfectiemiddel. Als u uw handen met een zeep was, is het belangrijk dat u ze eerst nat maakt. Wrijf vervolgens de hand zeep gedurende minstens tien seconden over uw handen, waarbij u de ruimte tussen uw vingers niet vergeet. Spoel de handen vervolgens af en probeer de kraantjes niet aan te raken. Droog uw handjes ten slotte af met keukenrol of een schone doek.

Gerelateerd nieuws  Een ICT traineeship volgen zonder opleiding

Handen wassen tegen corona verspreiding

Maar gelukkig hebben we een paar dingen geleerd tijdens de coronapandemie. Een daarvan is dat je je handen moet schoonmaken. Of je nu handdesinfecterend middel, zeep voor je handen of ontsmettingsmiddel gebruikt, het is allemaal nuttig om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Terwijl een mens vóór de coronapandemie zijn of haar handen waste na toiletgebruik en eten, doet hij of zij dat sinds de coronapandemie veel vaker. Bijvoorbeeld als we in nauw contact zijn geweest met mensen, of als er boodschappen zijn gedaan.

Lees ook onze blog over 5 tips voor schone, gezonde en frisse lucht in huis

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Geen kalkaanslag meer in leidingen en kranen: het belang van waterontharders

|
Algemeen, Diensten

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten

5 manieren waarop je noppenfolie kunt gebruiken

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!