Wat je allemaal kunt met excel! 

28/10/2021
|
144
excel-expert

De meeste mensen kunnen wel een beetje overweg met Word, maar Excel is voor veel mensen al wat lastiger. Je hebt het niet zoveel nodig, het hangt natuurlijk ook van jouw beroep af. Dat is eigenlijk wel een gemiste kans. Met Excel kun je namelijk veel. 

Excel expert of een beetje handig? 

Kun je een beetje met Excel overweg? Dan ben je nog lang geen Excel expert. Het hangt natuurlijk ook van jouw expertise af, hoeveel je met Excel kunt. Een Excel expert kan veel meer met Excel dan jij waarschijnlijk voor mogelijk houdt. Wat je zoal dan kunt met Excel? Nou, je kunt er zelfs jouw boekhouding in doen. Natuurlijk moet je dan niet alleen handig zijn met Excel, maar je moet ook genoeg van boekhouding weten. 

Wat je verder met Excel kunt? Je kunt er hele tabellen in kwijt. Dat is ook handig voor als je bijvoorbeeld een kasboek wilt bijhouden. Zo houd je een goed overzicht over jouw inkomsten en jouw uitgaven. 

 Excel wordt ook regelmatig gebruikt om er de urenregistratie in te doen. Wat ook interessant is? Schrijf gewoon eens een week in Excel waar jij je tijd aan besteed. Vaak als je dingen in jouw leven wil veranderen, is het eens handig om een nulmeting te doen. Zo zie je ook daarna hoe je vorderingen maakt, als je dit tenminste dan vervolgens ook gaat bijhouden. Wel leuk, want dan zie je sneller progressie en kun je jezelf minder makkelijk 'voor de gek houden'. 

Gerelateerd nieuws  Tips bij het zoeken naar een goede rijschool

Waar nog meer voor? 

De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt er diverse berekeningen automatisch mee laten maken. Je kunt het dus ook bijvoorbeeld gebruiken om een hardloopschema te maken. Wat nog meer? Een functie die wat minder bekend is wellicht, is dat je er vectoren mee kunt maken. Zo is er zelfs een 77-jarige Japanse kunstenaar Tatsuo Horiuchi die daar gebruik van maakt en zo ware kunstwerken maakt in Excel. Hij maakt er onder andere afbeeldingen van bossen mee. 

expert-excel

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden van Excel echt eindeloos. Heb je wat in gedachten waarvan je denkt dat het misschien wel kan, maar dat het jou niet lukt? Of denk je dat het niet kan, maar wil je wel een gokje wagen? Maak dan eens een afspraak met een Excel expert. Ook erg handig als je wilt ondernemen, maar niet alles zelf wilt doen.

Recent

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Hoe combineer je een flare broek op kantoor?

15/03/2024

Meer in deze categorie

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!