Wanneer moet ik kiezen voor een nieuwe baan?

07/11/2022
|
271
baan

Momenteel schreeuwt vrijwel de gehele arbeidsmarkt om personeel. Hierdoor is het krijgen van een nieuwe baan vrij gemakkelijk, vooral in vergelijking met vroeger. Natuurlijk is het switchen naar een ander beroep een spannende, en zeer waarschijnlijk moeilijke, stap. Veel mensen durven het niet doordat ze bijvoorbeeld niet in een financiële onzekerheid terecht willen komen. Hoe dat zit, maar ook vanaf wanneer je het beste kunt kiezen voor een nieuwe baan, lees je allemaal in deze blog!

Kansrijke sectoren

Zoals eerder gezegd zijn er momenteel ontzettend veel openstaande vacatures. Logischerwijs is dat per sector verschillend. Maar ook speelt het opleidingsniveau hierbij een rol. Oppermannen, hulparbeiders, assemblagemedewerkers en verkeersregelaars zijn vier beroepen die een groot tekort hebben aan personeel. Doordat ze nauwelijks instroomeisen hebben kun je hier gemakkelijk aan het werk.

Ook zijn er beroepen waarbij er een tekort is aan personeel die iets meer vaardigheden en kennis vragen. Denk onder andere aan: verzorgenden IG, handhavers openbare ruimte, metselaars en woonbegeleiders in de gehandicaptenzorg. Maar ook in het hoogste niveau zijn er veel baankansen. Onder andere als: leerkrachten in het basisonderwijs, securityspecialisten, HR-adviseurs en biochemisch- en microbiologisch analisten.

Te weinig uitdaging

Veel mensen zullen moeten werken tot hun 66ste, vanaf dan gaat de AOW-leeftijd in. Hierdoor is het hebben van een baan waarin je je prettig voelt erg belangrijk. Te weinig uitdaging hebben in de dagelijkse uitvoering kan hierin flink tegenwerken. Doordat alle opdrachten op de automatische piloot gedaan worden, zal het werk (sneller) saai worden. Dat kan komen doordat je het werk al jaren doet, of doordat je toe bent aan een hoger niveau. Uiteindelijk zal dat allemaal zorgen voor grote tegenzin in het werk, en vaker energieloos zijn. Op het moment dat die signalen naar boven komen is erover praten, en zoeken naar een oplossing de meest verstandige keus.

Gerelateerd nieuws  Waarom is Excel zo belangrijk?

Slechte sfeer

Wekelijks ben je meer dan 40 uur aanwezig op het werk. Hierbij is het werken in een goede sfeer belangrijk. Naast dat het fijn is om met elkaar te kunnen lachen, moet je elkaar ook kunnen vertrouwen in de taken die uitgevoerd worden. Maar mocht de werksfeer zeer negatief zijn, dan zal dat de werklust uiteindelijk beïnvloeden. En als dit langere periodes zich voordoet, zal dat een grote impact op je hebben. Zoeken naar een betere omgeving is hierbij de beste optie.

Lees hier hoe je een rustige werksfeer kan creëren.

Financiële vooruitgang

Mocht je een baan aangeboden hebben gekregen - denk bijvoorbeeld aan de job marketing - waarbij je meer uitdagingen hebt en daardoor ook een hogere functie, dan zal dat direct zorgen voor een loonsverhoging. Deze financiële vooruitgang kan in het algemeen überhaupt al zorgen voor de keuzen om te wisselen van baan. Je bent nu eenmaal op het werk om geld te verdienen. En daar is helemaal niks mis mee.

Hulp nodig bij het plannen? Lees dan deze blog!

Recent

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

De juiste reclame voor meer conversie

12/06/2024

Géén goede marketing: anti-marketing

07/06/2024

Tips om alcoholgebruik te verminderen

06/06/2024

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

05/06/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

|
Financieel, Wonen

Navigeren naar de juiste zorg dekking: een gids voor jongeren

|
Financieel

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!