Jullie hebben net een nieuw huis gekocht maar helaas is het niet instap klaar. Julie weten al wat jullie te doen staat, er mag verbouwd worden! Vol goede moed pakken jullie de sloophamer en gaan jullie te werk. Helaas is verbouwen altijd een grote opgave en gelden er in elke stad weer net andere regels. Hieronder plaatsen wij een handjevol tips om jullie verbouwing in Sittard beter te laten verlopen.

Waar begin ik?

Maak duidelijke plannen. Wat willen jullie verbouwen, wat gaat er in de plek komen en hoe willen we tot dat punt komen? Wellicht moeten jullie specialisten inhuren vanwege elektriciteitskabels of waterleidingen. Jullie zouden zelfs een designbureau kunnen inhuren om alles van A tot Z te regelen, dit is wel zeer prijzig. Mochten jullie dit niet willen doen dan kunnen jullie, na het maken van duidelijke plannen, beginnen met het eerste sloopwerk.

Ga ik zelf verbouwen of huur ik een aannemer in?

Dit is een grote vraag en hangt compleet af van een aantal factoren. Ben je zelf handig? Is het een grote of technische verbouwing? Zijn er materialen te krijgen? Dit soort vragen moet je jezelf stellen wanneer je een keuze maakt om het zelf te doen of voor een aannemer wilt kiezen.

Een aannemer inhuren kost natuurlijk geld. Reken erop dat dit gemiddeld zo’n € 30,- tot € 40,- per uur gaat kosten voor een goede aannemer. Let op, als een aannemer meer vraagt dan is er een kans dat je te veel betaald. Natuurlijk zijn er variabelen in de prijs van een aannemer, zoals: Hoeveel ervaring hebben ze, hoe groot of klein is je verbouwing, locatie van de verbouwing etc. Soms wordt er niet met een uurloon gerekend, maar een prijs per vierkante meter.

Lees ook:  Tips voor jouw perfecte keuken

En hoe nu verder?

Wanneer het sloopwerk begint volgt het grofvuil. Met vuilniszakken komen jullie niet heel ver, wij raden dus aan dat jullie een container huren in Sittard. Zo hoeven jullie niet alles in en rondom het huis te leggen en kan er een service gebeld worden om het weg te halen. Zo zijn jullie blij en de buren ook! Daarnaast is het ook verstandig om tijdig mensen in je persoonlijke kring te vragen om te helpen met verhuizen. Zo kan je al kosten besparen in het huishouden, want een verbouwing is al duur genoeg.